//El mural de l’Escola Pia costa uns 55 euros per metre quadrat

El mural de l’Escola Pia costa uns 55 euros per metre quadrat

El mural artístic que llueix a la façana de l’Escola Pia, la que dona a la N-II, està finalitzat. José Maria Jaén Morales, conegut com a “Bre”, ha estat l’artista encarregat de realitzar-lo, com ja va fer amb el mural que es troba al pàrquing del Mercat. El Govern Municipal ha destinat al nou dibuix 18.089,50 euros, el que representa 54,82 euros per metre quadrat. Pintar una paret d’un únic color costa aproximadament 10 euros per metre quadrat. En aquest cas, l’artista rep gairebé 45 euros pel disseny.

La façana recorre tota la illa, fent gairebé 70 metres de llargada i gairebé 5 metres d’alçada, és a dir, uns 330 metres quadrats de superfície.

El mural s’ha vist, des del primer moment, envoltat en polèmica. Que el Govern hagi finançat amb diners públics la pintura de la façana del centre educatiu, de caràcter concertat, no ha agradat a la oposició. També a les xarxes socials ha estat objecte de debat. Els partidaris del mural consideren que aporta una millora estètica a la paret de formigó de color gris, mentre que els detractors també es queixen que es pagui la paret d’una propietat privada. La seva localització, situat entre un pas de vianants amb semàfor i un canvi de rasant, pot ser motiu de distracció pels conductors.

La direcció de l’escola va celebrar la iniciativa del consistori calellenc, però va aclarir que no havia estat una petició del centre, desvinculant-se de la seva realització.

L’artista va destacar que és un dels pocs murals fluorescents de l’Estat espanyol. A la nit, però, requeriria d’una llum ultraviolada per reflectir la seva lluminositat. “Bre” va explicar la seva voluntat de plasmar l’univers en el dibuix, així com a personatges importants de la història de la humanitat. Les condicions de l’Ajuntament era incloure el logotip de l’Escola Pia i una menció de la commemoració dels 200 anys de la institució a Calella.

El mural és una de les accions incloses en el Pla Operatiu d’Atracció Econòmica de l’Eix Sant Jaume, com ja es va fer amb les parets que rodegen el pàrquing del Mercat.

2019-03-03T22:37:08+00:00 01/03/2019 | 18:36|Categories: Noticies|
X