La Volta Ciclista Catalunya costa 50.000 euros a Calella per acollir la primera etapa

Foto: CCMA

2019-03-23T17:11:40+01:0023/03/2019|

Calella sortida – Calella arribada, amb un recorregut de 164 km, és la primera etapa de la Volta ciclista. Els ciclistes que surten de la nostra ciutat passaran per Collsacreu, Santa Fe del Montseny i Coll Formic amb un desnivell a superar de més de 3 km. És una etapa dura en paraules del seu president, Rubèn Peris: “La primera etapa de la 99 edició de la Volta Ciclista a Catalunya sorprendrà, ja que serà més dura que els últims anys i es pot considerar de mitja muntanya”; té 3 ports de categoria 1 i un de categoria 3.

Aquesta serà la primera jornada de les 7 etapes en que consta la Volta Ciclista a Catalunya. Una setmana damunt la bici amb el focus dels mitjans de comunicació. A casa nostra, Esport3 farà en directe les arribades amb un programa especial. El senyal de la Volta arriba a 30 mitjans i, a través d’Eurosport, fins a 54 països.

L’aposta de l’Ajuntament de Calella dels últims anys ha estat pel turisme esportiu, com es demostra amb l’Ironman, tot i que aquest esdeveniment de ciclisme passa més desapercebut pels calellencs al realitzar-se en un dilluns. La nostra ciutat és sortida d’aquesta competició des de l’any 2012, que li va treure aquest liderat a Lloret de Mar, que al seu torn li va treure a Salou. Les tres ciutats són turístiques i conegudes justament perquè volen esdevenir pols del turisme familiar i esportiu i treure’s l’etiqueta del turisme de borratxera.

Calella aposta per La Volta i hi destina 50.000€ per un dia de sortida i arribada, sense comptar amb la mobilització del personal de la brigada de serveis i de policia per la logística i la seguretat. Fa uns dies, l’exalcalde Basart publicava a les xarxes socials que havia fet una petita enquesta entre restauradors i comerciants de la ciutat i constatava que no hi ha cap beneficiat, potser només algun bar de la zona d’arribada i algun restaurant dels voltants dels hotels on estan allotjats. Analitzant el retorn de la inversió, sembla que la Volta ciclista no sigui tan efectiva com ho podria ser un Ironman.

Esport3 farà en directe els últims quilòmetres de l’arribada on veurem imatges de la N-II al seu pas per Sant Pol i fins una mica enllà de la Fàbrica Llobet on se situa l’arribada. L’arrencada de la prova queda desapercebuda pels mitjans ja que només faran una connexió just abans de sentir el tret que dóna inici a la cursa. Aquestes imatges també les veurem per Teledeporte i Eurosport; en funció de l’actualitat, també als canals dels països participants si algun dels ciclistes que segueixen són els afortunats d’anar al capdavant de la cursa.

La pàgina web oficial de la Volta ciclista ni tan sols té imatges de Calella dels últims dos anys. Només s’hi pot veure un vídeo promocional de l’etapa Calella-Calella amb unes dues mil visualitzacions i un vídeo del final de la primera etapa de 2018 en què és difícil saber per un foraster que allò que es veu a la pantalla és la nostra ciutat i que han vist menys de 30 persones.

Calella és la ciutat del recorregut de prova que aporta més diners després de Barcelona (140.000€), que té sortida, arribada, final de cursa i proclama el vencedor. La sortida de l’etapa 2 és Mataró que hi contribueix amb 12.000€ i va fins a Sant Feliu de Guíxols. Sant Cugat és arribada de l’etapa 5 i hi aporta 20.000€; i Valls és sortida de l’etapa 6 i li costa 12.000€. Totes elles molt per sota de la subvenció que hi dedica la nostra ciutat.

La Volta sortirà de Calella a les 12:55h i està previst que el primer arribi cap les 16:30h. En la vessant esportiva tindrà una participació de luxe amb Alejandro Valverde, actual campió del món, i Chris Froome, el quatre vegades guanyador del Tour de França. També hi haurà representació catalana amb Marc Soler.

El que sí veurem per televisió seran imatges aèries de la nostra ciutat amb l’helicòpter que l’organització farà arribar fins a 190 països amb un públic potencial de més de 15 milions de telespectadors.

Comparteix el contingut!

Go to Top