El CAC investiga Ràdio Calella TV a instàncies d’ICV

2019-03-27T16:56:41+01:0026/03/2019|

Tejada (ICV) demana empara al Consell de l’Audiovisual de Catalunya en el conflicte derivat de la falta de direcció de Ràdio Calella TV. El CAC ha requerit informació a l’Ajuntament de Calella.

El regidor d’ICV, Sebastián Tejada, ha adreçat una carta al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) en la que exposa la seva preocupació per la situació de Ràdio Calella TV. En ella, explica que l’emissora de ràdio municipal ha estat sota una direcció en funcions des del mes de desembre de l’any 2015, quan Jordi Bota va marxar amb la concessió d’una excedència. En aquell moment es va nomenar director en funcions a Josep Matas, aleshores cap tècnic, fins a la seva jubilació al març de 2016. Es va incorporar en aquell moment Antoni Sintas, en la mateixa condició de cap tècnic i director en funcions, fins que al mes de desembre del 2018 el govern municipal va decidir no renovar-lo.

Actualment, però, no hi ha director, tampoc en funcions. Al capdavant de Ràdio Calella TV hi ha tres figures: el presentador del programa Camelot, Pau Bartrolí, com a coordinador i cap de continguts, càrrec que ostenta juntament amb la seva feina a iCat FM. Bartrolí no forma part de la plantilla de l’emissora municipal, sinó que està contractat com a extern. En el seu escrit, Tejada argumenta que “dóna a entendre una forma encoberta de gestió indirecta, cosa que ens sembla il·legal d’acord amb l’article 32.2 de la llei 22/2005”. També la redactora més veterana, Dolors Lieury, com a cap d’informatius; i el tècnic Jaume Riera, que s’encarrega de la part administrativa i de la gestió de personal, al mateix temps que és el representant sindical, responsabilitats aparentment incompatibles.

En l’escrit presentat davant del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, el màxim òrgan regulador dels mitjans audiovisuals davant del Parlament de Catalunya, Tejada exposa que el regidor Jordi Sitjà actua, de facto, com a director de l’emissora. Tejada es queixa que no es va sotmetre a votació l’aprovació de la nova estructura de la ràdio, on no existia director. Jordi Sitjà, és el president de Radio Calella Televisió SL, l’empresa que gestiona els mitjans de comunicació públics de la ciutat. Exposa que “és evident que les funcions atribuïdes al director estan sent exercides indegudament pel President de la Societat” i que “davant el fet que no hi ha màxim responsable, aquesta funció queda tàcitament realitzada pel President de Ràdio Calella TV” i, en la seva absència, per la Vicepresidenta, la regidora de Comunicació, Lorena Sánchez, tots dos del PDeCAT. Això, argumenta, “porta inequívocament a entendre que la garantia i la participació dels grups socials i polítics més representatius no es faci de forma plural i proporcional”. Una situació que, considera, es pot agreujar en època preelectoral i electoral.

En la mateixa missiva, que data de l’11 de febrer, demana al CAC que “iniciï un procés de mediació entre l’alcaldessa i presidenta de la Junta General de RCTV i el regidor signant per tal de restablir la normalitat exigible legalment a la societat”, que al seu entendre, passa per convocar una Junta General que permeti nomenar un director provisional i iniciar el procés de selecció d’un director definitiu. Després del darrer Ple municipal, que va tenir lloc el 25 de febrer, Tejada va ampliar el seu escrit afegint que es va votar en contra de la proposta que presentava juntament amb la CUP demanant una Junta General, però que si es va aprovar la modificació del Pressupost del 2019 i de la plantilla de RCTV, on es constatava la desaparició de la figura de director. També demanava celeritat al CAC a l’hora de fer les gestions.

Comparteix el contingut!

Go to Top