L’Institut Bisbe Sivilla i l’Escola Pia s’afegeixen al #trashtag

2019-03-29T11:58:23+01:0029/03/2019|

Els dos centres educatius de Calella s’han sumat al moviment a favor de la cura del medi ambient, que ja van iniciar a la ciutat els veïns i veïnes de diverses zones.

Els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Bisbe Sivilla van recollir quatre bosses industrials plenes de brossa a la riera que es troba a prop del centre, que després van lliurar a la brigada municipal. Els estudiants van continuar la ruta fent fotografies a les plantes autòctones i a espais d’interès local. Tot plegat amb l’objectiu de “prendre consciència que tots som responsables del nostre entorn i cal que, entre tots el cuidem”, segons ha explicat la professora i coordinadora de 1r d’ESO del Bisbe Sivilla, Olga Samper. Una acció que s’inclou en el projecte “Calella, un mar d’experiències”. “El projecte s’inicia amb una carta d’una turista que va visitar Calella l’estiu passat en què exposa tot un seguit de situacions que es podrien millorar per tal d’arranjar l’entorn. Els alumnes hauran de fer propostes de millora en uns espais concrets tals com la platja i la muntanya” ha detallat la coordinadora. Entre les activitats que han portat a terme, els alumnes recullen mostres de sorra de la platja de Calella de  forma periòdica per analitzar la quantitat de microplàstics que hi ha, amb el suport del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) i la Universitat de Barcelona.

Els més petits també s’han organitzat per netejar l’entorn natural, en aquest cas, a la platja. Els nens i nenes de P4 de l’Escola Pia han recollit, per equips, la brutícia que han trobat a la sorra: paquets de tabac, ampolles i papers, entre altres deixalles. Així ho anunciaven a les xarxes socials.

Una mostra de la importància que les escoles donen a la cura del nostre entorn.

Comparteix el contingut!

Go to Top