Qui hauria de ser reconegut amb el Premi Ciutat de Calella?

2019-04-03T21:02:34+01:0003/04/2019|

Ja pots votar al teu candidat o candidata preferit per endur-se el Premi Ciutat de Calella 2019, el guardó que homenatja a les persones i entitats que han tingut un paper destacat en els àmbits com la llibertat, la igualtat, el desenvolupament econòmic o el medi ambient. Els guanyadors d’aquesta sisena edició es donaran a conèixer a la gala prevista pel dimecres 1 de maig a la Sala Mozart.

En la categoria individual, els candidats són la fundadora de la companyia Teatre al Detall, Txell Botey, la presidenta de l’Associació de Pubillatge, Adela Castellà, i el cap de la Unitat Funcional de Patologia de la Mama, Pere Puig.

En la categoria d’entitats, pots triar entre els Amics del Parc Dalmau, que s’encarrega de la cura del pulmó verd de Calella, l’Escola Pia, que enguany celebra 200 anys des de que es va instaurar a Calella, els Udols de Foc, els diables de Calella i Calella-Marxa, que impulsa la pràctica de l’esport, en especial a la tercera edat, i que ja va guanyar la primera edició, l’any 2013.

Pots votar fins al dia 11 d’abril als diferents punts habilitats: de dilluns a divendres de 9h a 14h a la Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), de 16h a 20:30h a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça i de 20:30h a 21h a l’Ajuntament. L’urna s’ubicarà també a altres punts de la ciutat: demà 4 d’abril estarà al Casal l’Amistat, dissabte 6 d’abril al Mercat Municipal, dimarts 9 d’abril al carrer Matas i Rodés i el dijous 11 d’abril a la Plaça de l’Església.

En la primera edició del Premi Ciutat de Calella, l’any 2013, es va endur l’escultura de la onada l’associació Calella-Marxa, un dels nominats d’enguany. La Colla de Geganters i Grallers de Calella van guanyar la segona edició. El tercer any el guardó es va ampliar, establint les dues categories actuals, repartint-se el premi les dues candidatures individuals presentades després d’empatar: el poeta calellenc Josep Miracle, actual president dels Amics de la Poesia, i Francesc Montero, qui llavors era president del Casal de la Gent Gran. En la categoria d’entitats, la guanyadora va ser Oncolliga. En aquella tercera edició, el nombre de votants va ser de 300 calellencs, xifra que va disminuir l’any següent: 262 ciutadans van dipositar el vot a l’urna l’any 2016, on els guanyadors van ser l’Agrupació Sardanista de Calella i Sílvia López, presidenta de l’Aula d’Extensiño Universitària i actual Síndica Municipal. El Premi Ciutat de Calella 2017 el van guanyar president del Grup Pa, Vi i Moltó, Jaume Pruna, i l’Equip de Suport d’Atenció Domiciliària (PADES), després de comptabilitzar els 350 vots. L’any passat van votar 450 persones, escollint a la Cooperativa l’Amistat i a Josep Maria Lloveras, qui era vicepresident de Gent del Barri de Pequín.

Comparteix el contingut!

Go to Top