Fracassa la taula de confiança dels partits d’esquerres

2019-05-03T12:33:15+01:0003/05/2019|

ERC i Podem dinamiten la taula de confiança, proposada per la CUP i llargament reclamada per ICV, actualment integrats en els Comuns. Una trobada que va tenir una hora de durada en la que es van donar a conèixer, però de la qual no van sortir amb cap tipus d’acord.

De la reunió, la CUP i els Comuns són els partits amb unes posicions més properes, una situació que s’ha fet palesa durant l’actual legislatura. La CUP, qui va organitzar la reunió, es presentava amb la voluntat d’arribar a les eleccions municipals amb algun tipus d’acord per explorar la possibilitat de formar un govern d’esquerres. Els socialistes no van ser convidats a la taula de confiança.

No es la primera vegada que s’intenta realitzar un pacte d’esquerres. De fet, ICV havia intentat a mitja legislatura teixir un acord entre els partits d’esquerres amb representació al consistori (ERC, CUP i ICV) per concórrer junts a les eleccions municipals d’engany; la proposta no va prosperar.

La divisió d’opinions dins d’ERC, que es debat entre pactar amb les esquerres en el cas d’aconseguir els regidors necessaris o pactar amb Junts per Calella com a alternativa, va marcar l’actitud dels republicans, que no van voler portar més enllà la taula de confiança per no forçar cap pacte preelectoral i ni tan sols explorar els punts comuns que tenien els diferents partits que havien de composar-la.

Tampoc Podem arribava amb la voluntat de pactar, recelosos dels Comuns després de decidir no formar una candidatura conjunta i, per tant, apuntar-se a les eleccions municipals com a candidatura pròpia.

En no veure una posició conjunta entre totes les forces, també els Comuns es van fer enrere.

Tots els partits polítics segueixen, doncs, el seu camí de cara a les municipals, sense pactes previs. La possibilitat d’una segona taula de confiança per buscar punts en comú i marcar línies vermelles es queda en suspens fins que es coneguin els resultats del 26 de maig.

Comparteix el contingut!

Go to Top