10 motius per votar ERC

2019-05-24T16:51:13+01:0024/05/2019|

Els calellencs i calellenques poden triar entre les 8 candidatures polítiques que concorreran a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Conèixer en detall els diversos programes polítics pot ser complicat, per això et desgranem els 10 ítems principals amb els quals es presenten els republicans.

  1. Hotel Corona. La proposta estrella d’ERC és la obertura de la ciutat al mar a través de l’Hotel Corona, tancat des de fa anys. Volen recuperar l’espai que ocupa l’edifici per enderrocar-lo i obrir un nou punt d’accés al passeig i a la platja, adaptat per persones amb mobilitat reduïda. Comptaria també amb un nou espai verd.

Projecte d’obertura de la ciutat al mar a través de l’Hotel Corona.

  1. Aparcament. ERC planteja crear nous aparcaments vigilats al carrer Joan Corominas i Vigneaux i a la Riera Capaspre, connectats al sistema de transport públic urbà. També preveuen la instal·lació de pàrquings desmuntables en alçada per adaptar-se a les necessitats de cada moment i de cada zona.
  2. Recuperació de la façana marítima. En el seu programa apunten la retirada progressiva dels vehicles del camí de sorra entre el passeig i la platja. En la primera fase, es prohibiria l’aparcament entre la Riera Capaspre i el carrer Creus.
  3. Centre d’Iniciatives Econòmiques i Empresarials. Aquest organisme de nova creació tindria diverses funcions, entre elles la gestió de la borsa i els plans locals d’ocupació. Comptaria amb un espai de coworking i un portal que connectaria les empreses calellenques amb ofertes de treball per joves i aturats de la ciutat.
  4. Agència de Promoció Turística. ERC proposa la creació d’aquesta agència com un espai de trobada i presa de decisions entre agents turístics de la ciutat. També volen impulsar un Laboratori de Turisme Local que dissenyi estratègies de turisme local i actuï com a centre d’innovació.
  5. Parc Dalmau. Els republicans tenen diverses propostes pel que fa al pulmó verd de la ciutat. Entre elles, crear la figura del “Guarda del Parc”, obrir un espai de biblioparc i un punt d’informació i rehabilitar els antics lavabos.
  6. Granja comunitària. ERC vol habilitar una granja comunitària on es facin activitats basades en la interacció amb els animals i la terra i on es treballin aspectes relacionats amb l’alimentació saludable, el benestar animal i el consum sostenible. Aquest projecte va ser un dels finalistes als Pressupostos Participatius.
  7. Menjador social. ERC proposa la creació d’un menjador social i un espai d’higiene personal per a persones sense sostre on es puguin canviar i rentar la roba i on puguin dormir i esmorzar en moments de pics de fred.
  8. Punts de cura per nadons. Volen instal·lar canviadors per a nadons, àrees de lactància i alimentació infantil a diferents punts de la ciutat. També plantegen instal·lar serveis públics a llocs estratègics de Calella.
  9. App de ciutat. En el seu programa també porten la creació d’un aplicatiu de ciutat que permeti tenir accés a l’agenda d’actes de Calella, les incidències viàries a la via pública, els horaris d’obertura i telèfons dels principals equipaments i les novetats destacades.

El nom complet amb el qual et trobaràs la candidatura a les paperetes el 26 de maig és Esquerra Republicana – Acord Municipal. Aquests són els seus integrants:

  1. Xavier Ponsdomènech Basart
  2. Pilar Rocafort Vidal
  3. Carles Ferrer Costa
  4. Míriam Sellés Llauger
  5. Josep Barri Vila
  6. Roser Casanovas Vives
  7. Jordi Sitjà Vilarrodona
  8. Mercè Montserrat Pujol
  9. Àngel Badalló Cañellas
  10. Olga Cornellà Sala
  11. Francesc Clarà Sánchez
  12. Ester Juanola Vivancos
  13. Pau Pujol Sans
  14. Juliana Montilla Ortega
  15. Belén de Lózar Arroyo
  16. Esteve Sebastià Riera
  17. Cristina Gómez Gili

Suplents:

  1. Josep Basart Pinatel·li
  2. Carme Campà Cano
  3. Miquél Pérez Suàrez
  4. Cristina Picó García
  5. Òscar Ojer Mollfulleda
  6. Teresa Llamas Llauger
  7. Francesc Subirana Garcia
  8. Jordina Farré Balasch
  9. Marta Tubert Turà
  10. Xavier Casillanis Comas

Vols saber més sobre Esquerra Republicana? Aprofundim en el programa amb el seu alcaldable, Xavier Ponsdomènech. No et perdis l’entrevista.

Comparteix el contingut!

Go to Top