La seguretat, canvi d’estratègia de cara al proper mandat?

2019-05-25T18:18:17+01:0024/05/2019|

La seguretat i la Policia Local són patates calentes que queden per resoldre en aquesta legislatura que s’acaba. La situació interna del cos i la falta de diàleg amb el govern municipal fan que el cos policial estigui desanimat. Calella Comunicació ha pogut parlar amb alguns policies que mostren el seu desànim i no hi veuen una solució si no canvia el tarannà dels comandaments i gestors polítics del consistori.

La sensació d’inseguretat es fa evident amb els comentaris i posts de diferents calellencs que han patit robatoris amb força als seus habitatges. També s’han produït robaments en establiments comercials. Fins i tot un atracament amb arma de foc.

Si ens fixem en les dades de robatoris a nivell global no pugen, tampoc a la nostra ciutat. El que sí que puja és la perillositat amb la que es realizen. És a dir, hi ha menys furts i més robatoris amb força. De totes maneres, cal tenir present que molts veïns no denuncien furts que són de poca quantia.

Durant aquest últim any, els alcaldes del Maresme -també amb representació de Calella- es van reunir al Consell Comarcal del Maresme per elevar al departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya la queixa sobre l’increment de delinqüència que afecta a la comarca. Les policies locals estan desbordades i els consistoris no saben com solucionar aquest problema. Al nostre municipi, els robatoris van començar a les cases aïllades del darrere de la zona de la Muntanyeta i de l’Hospital i s’han anat estenent per tota la ciutat. La resposta de la Generalitat va ser instar als ajuntaments a col·locar més càmeres de seguretat als carrers i el compromís d’augmentar la plantilla de Mossos d’Esquadra a la nostra zona.

El problema rau en que els delinqüents són reincidents i saben molt bé què agafen i què no, en quines circumstàncies i com moure’s per la zona. A això s’hi sumen els efectius de la Policia Local que estan de baixa o a l’escola de Policia.

L’Ajuntament de Calella va aprovar en el ple del passat abril una moció per reclamar l’enduriment del Codi Penal apel·lant als grups del Parlament de Catalunya i del Congrés perquè iniciïn la reforma per elevar les penes derivades dels robatoris amb força i equiparant-les amb les d’altres països europeus.

De moment, però, tot segueix igual.

Comparteix el contingut!

Go to Top