Relleu a la presidència de la CSMS: Joan Guix substitueix Fernández Terricabras

Foto: @ccma

2019-03-09T20:50:37+01:0009/03/2019|

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, ha estat nomenat president del Consell Rector de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), substituint així a Albert Fernández Terricabras, que portava des de març de 2012. El nou president coneix la Corporació, ja que havia treballat a l’Hospital de Calella; també va ser director mèdic de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i gerent de l’Institut Municipal de Salut Pública i de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Amb aquest canvi culmina un procés de reestructuració de la CSMS que es va iniciar amb l’adaptació dels estatuts de l’entitat per adequar-la als requeriments del Sistema Nacional de Salut, on la participació del Servei Català de la Salut havia de tenir la majoria del Consell Rector. Amb la modificació dels estatuts, el màxim organ de la Corporació està integrat per sis representants del Servei Català de la Salut, tres de l’Ajuntament de Calella, un de l’Ajuntament de Lloret de Mar i un de la Fundació Hospital Asil Sant Jaume de Blanes. Abans l’Ajuntament de Calella hi tenia més pes amb sis representants dels 13 totals. El càrrec de president del Consell Rector és un càrrec no retribuït. El nou president ostentarà de forma simultània els dos càrrecs.

Guix arriba a la presidència de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva en el moment que es fa públic que l’Ajuntament de Calella aprova una modificació del pla general de la zona de l’aparcament de l’Hospital 2 per ubicar-hi un supermercat amb la possibilitat de construir-hi dues plantes per sobre per cedir-ne l’ús al Servei Català de la Salut, atès que l’actual Hospital de Calella té deficiències en les seves instal·lacions per estar obsoletes i per falta d’inversió . De totes maneres, caldrà que passi els tràmits del Departament de Territori de la Generalitat, que és qui ha d’aprovar la modificació del pla general. Un tràmit complicat, ja que la Generalitat té intenció de descongestionar de camions la N-II i amb la incorporació d’un supermercat a peu de la mateixa carretera podria fer inviable aquest projecte.

A banda de la modificació dels estatuts de l’entitat, ja al juliol del 2017 es va incorporar Iñaki García Bernis com a director gerent en substitució de Núria Constans, que es va anunciar que deixava el càrrec mesos abans.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva té com a finalitats l’atenció sanitària i a la dependència en el territori comprès entre Canet de Mar i Tossa de Mar. Gestiona els hospitals Sant Jaume de Calella i el Comarcal de Blanes, les àrees bàsiques de salut de Calella, Malgrat, Palafolls, Lloret i Tossa. Gestiona uns 100 milions d’euros anuals i acumula en els ultims 4 anys -a falta dels resultats de l’exercici 2018- fins a 8 milions d’euros de deute.

 

 

 

Comparteix el contingut!

Go to Top