El #trashtag arriba a Calella de la mà dels veïns de Can Carreras i dels Apartaments Codina

Un nou repte viral que té un efecte positiu pel medi ambient s’està viralitzant a tot el planeta. Consisteix en netejar la platja, el bosc o l’entorn natural, fer una foto abans i una altra després de fer la neteja i compartir-ho a les xarxes socials.

Els veïns de Can Carreres netejant la pista esportiva.

Fa unes setmanes va ser el torn dels veïns de Can Carreras que, cansats d’esperar que les administracions públiques assumissin la responsabilitat de netejar l’entorn de la muntanya, van organitzar a través de les xarxes socials una neteja de l’entorn de les pista esportiva que està ubicada al costat dels locals socials de l’associació de veïns i del bar que utilitzen per organitzar esdeveniments, aniversaris o reunions de veïns. La pista la utilitzen els nens veïns de la zona i estava molt deixada. Les mateixes instal·lacions de la pista i el seu entorn van ser l’objecte de la neteja de la congregació dels veïns de Can Carreras. L’Ajuntament de Pineda els va facilitar uns contenidors on deixar-hi la brossa que recollien.

Aquest cap de setmana ha estat el torn dels veïns dels Apartaments Codina que han fet una neteja als voltants del Rierany de Valldenguli, una zona que, es queixen, està molt deixada. “Ningú no netejava el túnel que hi ha sota la carretera, fem nosaltres la neteja perquè estem cansats d’esperar. Hi ha ampolles, vidres i plàstics i volem fer la neteja abans que plogui” han explicat a Calella Comunicació. Els veïns també es queixen que encara hi ha restes de les obres que s’han fet de la paret de la zona del rierany. Malgrat que l’Ajuntament els hi diu que encara no han finalitzat les obres, allà no hi veuen cap operari: “hi ha ferros de l’obra, tot el material d’obra està allà al mig, ens diuen que no està acabada però aquí tenim el material. El dia 28 tenim una reunió amb l’alcaldessa i volem parlar d’aquest tema.”

Però el repte viral de netejar els espais de la ciutat encara no acaba aquí, perquè s’ha obert una iniciativa a través de Facebook per captar gent per fer una neteja de la zona del Far el pròxim diumenge 24 de març. Els participants es trobaran a l’aparcament del Far a les 10 del matí.

 

2019-03-17T16:29:31+01:00 17/03/2019 | 13:41|Categories: Noticies|
X