Ciutadans denuncia a la Junta Electoral el llaç groc del balcó de l’Ajuntament

El representant de la formació taronja a Calella, Dominik András, ha fet una queixa a la Junta Electoral de zona d’Arenys de Mar per la presència del que considera “símbols partidistes” a edificis públics. Són el llaç groc col·locat al balcó de l’Ajuntament i la pancarta on es pot llegir “Catalunya, nou estat d’Europa”, a la façana de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, un equipament que, a més de ser públic, fa la funció de col·legi electoral durant els comicis.

Façana principal de la biblioteca municipal

Ciutadans al·lega que la presència d’aquests símbols és “contraria al principi de neutralitat dels poders públics que ha d’imperar durant tot el període electoral” i per això demana que “ordeni” a l’Ajuntament que els retirin. No només exposa la situació de l’Ajuntament de Calella; també denuncia les pancartes col·locades a l’Ajuntament de Malgrat de Mar. En el seu escrit, András recorda la doctrina de la Junta Electoral Central d’11 de març, en la que va fer retirar la pancarta de “Llibertat presos polítics” del balcó de la Generalitat. Pots llegir l’escrit de Ciutadans, aquí.

Fins el passat cap de setmana, també hi havia una pancarta demanant la llibertat dels polítics empresonats a la façana del consistori calellenc, però uns encaputxats van retirar-la la nit de divendres a dissabte. Diversos usuaris ho van publicar a les xarxes socials.

 

També van despenjar l’estelada situada a la Plaça Catalunya. Amb una corda van estirar la bandera fins que van arrencar també el pal, malmetent la il·luminació que voreja la font.

 

2019-04-07T16:20:57+01:00 01/04/2019 | 17:38|Categories: Noticies|
X