El Mercat Municipal, una de les patates calentes de la pròxima legislatura

2019-05-17T08:23:32+01:0017/05/2019|

L’any 2015 es va iniciar amb la reforma del Mercat Municipal. Es convertia així en l’actual equipament, amb dos espais diferenciats: una zona de parades de productes de proximitat i una sala polivalent. Es van invertir 390 mil euros per construir 10 parades d’alimentació: llegums i fruits secs, forn, bacallaneria, dues de carn, dues de peix i tres de fruita i verdura. A més del bar, que ocupa l’espai de dues parades. Actualment, però, només estan en funcionament dues de fruita i verdura, una de peix i el bar.

El preu del lloguer, que va dels 190 euros al mes fins als 368 euros als mes de les parades més grans, sumat a la poca clientela, fa que els paradistes no arribin a cobrir els costos. De fet, també tenen estands a altres mercats municipals o botigues pròpies. Tenen la concessió de la parada per 15 anys, per això els van fer pagar una fiança d’uns mil euros que no se’ls retornarà si decideixen deixar la parada.

Des del govern municipal s’han fet propostes per dinamitzar el Mercat, hores d’ara sense èxit. És una problemàtica amb la qual es troben també altres municipis que, fins i tot, han hagut de tancar els equipaments.

Comparteix el contingut!

Go to Top