El fotògraf calellenc Quim Fàbregas exposarà a Nova York

2019-06-14T10:07:23+01:0014/06/2019|

Quim Fàbregas exportarà la seva obra fotogràfica a una galeria situada al districte de Brooklyn i especialitzada en la fotografia africana. Serà a l’octubre a través del projecte Africa Photo Festival New York, on mostrarà “Mirar la mirada, arribar a l’ànima”, el seu darrer treball. També farà una conferència privada amb fotògrafs i gent relacionada amb el món de l’art sobre com fa els reportatges a Àfrica. De fet, aquesta setmana s’ha reunit amb diverses galeries americanes interessades en la seva obra. També ha aprofitat el viatge per començar a publicar el seu segon llibre, en col·laboració amb una escriptora que viu a Nova York.

És el resultat dels 18 anys de feina de Quim Fàbregas al continent africà.

“Fa 18 anys que estic treballant, des de que al 2001 vaig arribar a l’Àfrica per primera vegada. Han sigut 18 anys d’aprenentatge, 18 anys de creixement personal i, a partir d’aquí, poder portar els meu projectes de solidaritat i de viatge al món fotogràfic. M’he dedicat a l’abordatge social i sobretot al retrat. Un retrat directe, que no roba, tot al contrari; has de fer que la fotografia tingui un contacte directe amb les persones que he fotografiat, fins i tot sabent noms i cognoms, compartint i vivint amb ells. És una obra que arriba a l’ànima i sobretot amb molt de carinyo” ha explicat.

Amb algunes de les persones que retrata acaba tenint relació i es torna a trobar amb ells. No només a Àfrica, actualment treballa a 4 continents; l’últim viatge que va realitzar va ser a Mongòlia. Des de Viatges en ruta, la seva empresa, volen obrir noves rutes a l’Amèrica del Sud.

Quim Fàbregas va tenir reunions amb diverses galeries americanes interessades en la seva obra.

Conferència a Calella

Fàbregas ha fet conferències sobre la seva obra a diversos països: Mèxic, Perú, Argentina, Xile, també a universitats catalanes. Però el 27 de juny ho farà a un lloc on li fa especial il·lusió: Calella, la seva ciutat natal. Serà a l’Esplai de la Gent Gran on parlarà, també, sobre “Mirar la mirada, arribar a l’ànima”.

Comparteix el contingut!

Go to Top