La UE fa arribar aliments a l’economat de Càritas

L’economat de Càritas ha rebut avui una part dels productes que li arriben periòdicament per tal de donar a les famílies amb menys recursos. Són de diversos llocs; el camió que ha descarregat avui prové d’un magatzem de Barcelona on es guarden els aliments que venen de la Unió Europea. Avui tocava oli d’oliva, arròs, batut de xocolata, llaunes de tonyina, de carn i de sardines, macedònia de verdures i fruita en almívar, galetes, cigrons, llet, espaguetis, farinetes de nadó i tomàquet fregit. Aquesta tarda aniran 52 famílies a buscar els productes.

La UE envia els aliments en fases: la primera és a l’estiu; la segona, a finals d’any; i la tercera, al primer trimestre de l’any següent. Degut a la gran quantitat de material que arriba en aquests tres enviaments i el poc espai que hi ha a l’economat de Càritas Calella, l’entitat ho emmagatzema a Barcelona i fa transportar cada fase en tres viatges. És a dir, Càritas rep 9 vegades a l’any els productes de la UE. Avui han rebut l’últim enviament de la primera fase del 2019, que calculen els durarà un mes i mig. La UE es cuida de portar-los a Barcelona i Càritas lloga un camió que els acosta a l’economat.

Europa no és la única institució i, fins i tot, empresa, que dona productes. El segon dimarts de cada mes van al Banc dels Aliments, d’on obtenen un altre tipus de mercaderies. Dos cops al mes van a buscar 500kg de fruita i verdura fresca i congelats a empresaris de la zona, productes que es paguen entre la pròpia entitat i l’Ajuntament. El supermercat Consum de Poblenou els dona també alguns aliments.

El material arriba en palets, com es pot veure a continuació.

2019-09-04T12:33:32+01:00 04/09/2019 | 12:33|Categories: Noticies|
X