Gairebé la meitat dels usuaris del menjador social de Poblenou són de Calella

El menjador social de Poblenou va néixer fa 10 anys amb l’objectiu de donar un plat calent a les persones sense recursos. Van començar oferint dinars, ara fan també sopars. Hi van persones de Calella, de Poblenou, de Pineda, de Malgrat, de Canet. Un 40% dels usuaris són de Calella, derivats de Càritas i de Serveis Socials de l’Ajuntament. Un 50% són derivats de Càritas Poblenou, Càritas Pineda i Serveis Socials de Pineda. La resta són d’altres associacions i municipis. Els responsables del menjador expliquen que abans hi anaven més migrants, però cada vegada hi va més gent del poble. Ho atribueix a una crisi que ha estat molt profunda per molta gent i que no s’ha pogut recuperar.

El menjador social està situat a un edifici annex a la parròquia de Sant Joan Baptista de Poblenou. Té dutxes perquè els usuaris puguin utilitzar-les, no totes les persones que van a dinar i sopar tenen una llar. Alguns si tenen un lloc on dormir, una habitació compartida sense dret a cuina, altres no.

El menjador funciona gràcies als voluntaris. Cada persona va un cop per setmana o cada dues setmanes, segons la seva disponibilitat. Per això estan en constant cerca de voluntaris. De fet, durant un període de temps van haver de deixar d’oferir sopars per manca de col·laboradors, però després d’una crida, en van tornar a aconseguir. En total tenen 80 persones que, de forma altruista, dediquen una part del seu temps al menjador. Per cada àpat es necessiten entre 3 i 4 voluntaris.

Es finança a través de subvencions de l’Ajuntament de Pineda, Càritas dels municipis que hi envia gent i de donatius i apadrinaments d’àpats. De fet, demanen gent que pugui col·laborar d’aquesta manera per assegurar el funcionament del menjador. A més, recorden que aportar diners a causes solidàries desgrava en la declaració de la renda. El president de Càritas Poblenou i un dels responsables del menjador, Juan Marín, explica que abans tenien més padrins, gent que degut a les dificultats econòmiques han hagut de deixar de finançar àpats.

2019-09-09T16:53:16+01:00 09/09/2019 | 16:50|Categories: Noticies|
X