Arriba la moda dels Room Escape a Calella

  • La moda dels jocs on has de desxifrar els enigmes per sortir de la sala abans del temps límit arriba a la nostra ciutat. Una història ambientada en un centre de massatges japonès on serà necessari aplicar la lògica i l’enginy.

Has fet mai un Room Escape? Durant els últims anys s’ha popularitzat molt aquest tipus de joc on un grup de persones entra a una sala amb una temàtica i una història concreta on han d’intentar realitzar correctament totes les proves per tal de sortir abans que s’acabi el temps. A partir del Nadal, també en tindrem un a Calella. Estarà situat al carrer Sant Jaume, davant de l’antic Mercadona, i tindrà una temàtica única a Espanya, relacionada amb el món japonès. Concretament serà un centre de massatges. El seu propietari és l’arenyenc Martí Artigas, un entusiasta dels Room Escape que ja té un a la seva ciutat: Virus, ambientat en un laboratori farmacèutic.

Martí Artigas treballa en el primer Escape Room de Calella

El projecte de Calella portarà com a nom Tao, i “serà molt immersiu, en tot moment t’has d’oblidar que estàs en un joc. T’has de sentir part de la història”, assegura el seu propietari. Preveu que tingui una durada d’uns 70 minuts i podran participar equips a partir de 2 persones i fins a 7. El va començar a muntar al juliol i espera obrir de cara al Nadal. És un procés lent perquè el vol construir tot ell mateix, amb l’ajuda d’amics i familiars.

En tot Escape Room hi ha la sala de control del Game Màster, la persona que guia el joc i monitoritza, a través de càmeres, que es desenvolupi correctament. Una de les funcions del Game Màster és donar pistes quan veu als jugadors molt perduts, cosa que pot trencar la dinàmica de joc. Per això, Artigas afirma que intentarà que no sigui invasiu, incloure’l en la història. Una altra de les tasques d’aquesta figura és comprovar que els mecanismes que configuren les proves funcionin. Per evitar haver de parar el joc si algun falla, ho té tot preparat a la sala per accionar-los manualment i que el joc continuï. I és que aquest tipus d’experiències estan formades per desenes de combinacions de botons, circuits i imants que s’han de polsar en l’ordre correcte.

Pels Room Escape hi passen tot tipus de persones: grups d’amics, famílies, comiats de solters, empreses, aniversaris… És una forma de cohesionar el grup i passar una bona estona. Les hores punta, normalment, són les 18h i les 20h del vespre. A Calella estarà obert cada dia, de dilluns a diumenge.

La idea inicial era obrir-lo a Arenys de Munt, però degut al pressupost que havia d’invertir en el local i la quantitat de població, es va tirar enrere. Artigas explica que va començar a buscar locals a portals immobiliaris i, quan va veure aquest, va tenir-ho clar. Al dia següent va trucar per concertar cita i veure’l en persona. El nombre d’habitants de Calella i la rotació de població a causa del turisme i de la gent que té una segona residència a la nostra ciutat, a més, li era molt més atractiu. El següent el vol fer a Girona.

El seu propietari és un apassionat dels Room Escape. N’ha fet un munt, per això sap com fer-lo per tal que funcioni. El que té a Arenys n’és un exemple. Com que ja porta un temps, està pensant com canviar-lo. D’aquí uns anys vol donar-li una volta a la història i fer-lo de terror. Perquè té clara una cosa: “és un lloc on només hi vas una vegada, només tens una oportunitat per causar una bona impressió i que et recomanin”.

Virus, l’Escape Room d’Artigas situat a Arenys, està inclòs dins d’un recorregut anomenat All in escapes, format per 4 sales repartides per Catalunya. Es tracta de realitzar correctament les sales per sumar punts amb l’objectiu d’aconseguir el premi: un Room Escape personalitzat durant tot un cap de setmana.

2019-09-11T21:51:43+01:00 11/09/2019 | 12:09|Categories: Noticies|
X