Una menor de 10 anys denuncia abusos sexuals per part d’un extutelat

2019-11-06T21:38:18+01:0005/11/2019|

  • La nena es trobava a la platja amb unes amigues quan es va quedar sola amb el noi, ja major d’edat, que li hauria fet petons i tocaments en contra de la voluntat de la menor. Els Mossos d’Esquadra han detingut al jove.

Els fets van ocórrer dissabte al vespre, sobre les 19h, quan la nena es trobava amb tres amigues més al passeig, entre el cementiri i el pàdel. Segons ha explicat la família a CALELLA COMUNICACIÓ, es van acostar dos menors que s’allotgen a l’hotel Marisol i que es coneixien d’haver-hi parlat altres vegades. Va aparèixer en bicicleta un tercer jove, ja major d’edat, extutelat del mateix Marisol i que, segons la família, només es coneixien de vista amb la nena. Les amigues i els dos menors van marxar i es van quedar sols el jove extutelat, presumpte autor dels abusos, i la víctima.

El presumpte autor, identificat per la víctima i una de les seves amigues, és un jove que va estar acollit a Calella. A principis d’octubre, moment en el qual va fer els 18 anys, va haver d’abandonar el centre de menors Marisol. Va passar uns dies amb uns amics a Blanes i després deambulava amb bicicleta per Calella, a prop de l’hotel on s’allotgen els menors. Segons sembla, viu en una casa ocupada de Pineda amb d’altres extutelats.

Segons la denúncia a la que ha tingut accés CALELLA COMUNICACIÓ, el jove li va dir a la petita de 10 anys que s’assegués a la seva falda mostrant una actitud afectuosa. El noi li va fer petons i tocaments. Ella es va intentar apartar però per por a que li fes alguna cosa, la menor es va quedar quieta.

El mal moment de la nena va acabar quan es va acostar una de les amigues. La petita de seguida es va escapolir i va anar fins on estaven les seves amigues per tornar cap a casa.

Ja a casa seva, la nena no va poder explicar al seu pare el que havia passat, va ser al dia següent quan les seves amigues li van fer saber. Una de les noies coneixia al presumpte autor i el va identificar.

La família de la víctima, descontenta amb el tracte de la Policia Local 

Un cop ho va saber, el pare va trucar a la policia. Els primers en arribar van ser la Policia Local, a qui la nena va explicar el que li havia passat. El pare ha denunciat que els agents van estar una hora fent preguntes incòmodes, com si ella hagués provocat al noi. El pare estava nerviós. Segons explica, els policies van demanar a la nena, en més d’una ocasió, si volia declarar sense tenir el seu progenitor al davant. Ella va respondre que sí volia que hi fos present. En aquell moment, els policies, no sabien si el presumpte autor de l’agressió era menor o major d’edat.

El Codi Penal considera que l’abús sexual no és consentit quan la víctima és menor de 16 anys, sigui quina sigui la forma en què es produeix. El consentiment, per tant, no és vàlid. Es considera que el menor no té prou maduresa física, sexual i mental per decidir lliurement sobre la seva sexualitat. En el cas de relacions entre menors d’edat no es poden imputar delictes, però si que es considera que hi ha hagut un aprofitament de la immaduresa d’un menor quan un d’ells té més de 15 anys.

Finalment, la Policia Local va traslladar la menor i el seu pare a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Pineda de Mar, on van posar la corresponent denúncia. El pare va aportar les fotografies de les xarxes socials del presumpte autor (que va ser identificat per la víctima i la seva amiga). Els mossos tenen detingut el presumpte autor a la comissaria de Pineda.

[ACTUALITZACIÓ 06/11/2019 – 7:30]: El presumpte autor ha quedat en llibertat i el jutge li ha imposat una ordre d’allunyament de la menor.

El tinent d’Alcalde de Seguretat, Josep Torres, s’ha intentat posar en contacte amb el pare a través de la Policia Local però el pare ha declinat parlar-hi perquè diu, “no necessita la seva empatia”.

La nena no està anant al col·legi aquests dies perquè està afectada. La família no ha rebut cap trucada de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella ni de Pineda -lloc on està empadronada juntament amb el pare- fins al moment de publicar aquesta notícia.

L’Ajuntament es personarà com a acusació particular

Fa uns minuts, l’Ajuntament ha emès un comunicat on condemna els fets i anuncia que “compareixerà com a acusació particular en l’actuació judicial davant dels fets, tal com ha fet sempre en aquests casos”. També informen que s’han posat a disposició de la família.

La versió que explica l’Ajuntament en el seu comunicat no coincideix amb la versió que els pares de la víctima han denunciat als Mossos d’Esquadra ni amb la informació que CALELLA COMUNICACIÓ ha pogut confirmar. Segons l’Ajuntament, el jove és un menor tutelat per la Generalitat que s’ha escapolit d’un centre de Barcelona, que va fugir després dels fets però que es va entregar a la policia ahir a la nit i que no té res a veure amb els menors que resideixen a l’hotel Marisol. 

Brigades veïnals

El succés ha revoltat les xarxes socials aquestes darreres 48 hores amb multitud de missatges i comentaris que el pare de la víctima ha publicat a les xarxes socials indignat amb la situació que ha viscut la seva filla. Alguns escrits de les xarxes socials apunten a la possibilitat de crear “grups de vigilància ciutadana”, una espècie de brigades veïnals per treballar la seguretat al carrer de forma paral·lela a la policia.

Comparteix el contingut!

Go to Top