Calella continuarà sense ser municipi “Amic dels Animals”

2019-12-20T19:37:25+01:0020/12/2019|

  • Els propietaris de gossos no podran anar a la platja amb les seves mascotes, ja que ahir al ple es va desestimar la moció que reclamava fer de Calella un municipi Pet Friendly o, el que és el mateix, Amic dels Animals. Enmig del debat, si implantar o no una platja de gossos. En contra del pols de la ciutat, el ple va inclinar la balança cap al no.

Sembla que els polítics no estan a les xarxes socials. Perquè els comentaris dels participants al debat generat per CALELLA COMUNICACIÓ era clar: sí a una platja de gossos. Sí a anar arreu de la ciutat amb les mascotes. En canvi, el govern va dir no. I Ciutadans li va donar suport amb una abstenció.

El turisme comença a adaptar-se a les demandes de les persones amb mascotes, per això una gran quantitat d’apartaments, hotels i càmpings ja permeten viatjar amb animals. Segons un cercador d’allotjament per a gossos, a Calella hi ha 24 establiments que ho permeten, com l’hotel Balmes, el Neptuno, l’Internacional o el Chekin Garbí, així com el Càmping El Far. Algun d’aquests hotelers també ho demanen però amb la boca petita. Els turistes que vinguin amb gossos, però, no podran anar amb ells a la platja. Igual que els calellencs i calellenques, tot i ser una petició popular. Al debat sobre si els seguidors volien la platja de gossos, el sí va ser un clam.

Sense segell #petfriendly

Calella continuarà sense el distintiu que l’acredita com una ciutat amiga dels animals. El govern prefereix la bandera amb la Q de qualitat a les platges. Com era d’esperar, Junts per Calella i el PSC van votar en contra d’implantar una platja de gossos a la ciutat, seguint el seu posicionament respecte aquest tema. Qui sí ha canviat d’opinió ha estat Ciutadans, que tot i portar-ho al seu programa electoral, es va abstenir, fent que la moció caigués. El seu regidor, Guillermo Gomis, es va agafar a la proposta de crear una taula de treball per estudiar la millor manera de fer que la platja de gossos tiri endavant i va proposar la figura de l’agent cívic per controlar que la platja quedi neta. Dins de les files de Cs hi ha malestar per la seva abstenció.

La CUP, partit que portava la moció a la qual també es van afegir ERC i CeC, va recriminar a Gomis el seu canvi de posició i va acusar-lo de pertànyer al govern de forma encoberta. Ciutadans va confirmar a la CUP a la sortida de la comissió informativa que el seu vot seria favorable, però dijous al ple es va abstenir-se.

No totes les veus s’expressen a favor. També n’hi ha que volen que la platja continuï tancada als gossos per evitar que s’embruti o que es perdi la biodiversitat. La gent que té por dels gossos tampoc hi està a favor.

Alguns municipis del voltant si que permeten l’accés per als gossos a la platja, com Pineda de Mar, Arenys de Mar o el Masnou.

Comparteix el contingut!

Go to Top