Patrulles ciutadanes per netejar la platja

  • Qui vulgui col·laborar en la neteja de la façana marítima de la ciutat, pot trucar a partir de demà a l’Ajuntament per apuntar-se.

S’impulsaran equips de treball ciutadà per col·laborar en la neteja de la platja després del pas del temporal Gloria, que ha deixat imatges desoladores de la façana marítima. Estaran liderats per la Brigada Municipal. Qui es vulgui apuntar ha de trucar a partir de demà a l’Ajuntament. La proposta ha sortit arran de la solidaritat dels calellencs, que s’han interessat per saber com podien ajudar.

La iniciativa també s’ha donat a Pineda de Mar, on un grup de ciutadans s’han organitzat amb l’Ajuntament per netejar el litoral. La primera acció serà diumenge a les 9:30h del matí, però es convocarà als equips en diversos horaris per avançar la feina. Els mateixos pinedencs s’estan coordinant a través d’un grup de Facebook.

Tant Calella com Pineda han vist com, aquests dies, la platja desapareixia per la llevantada. La sorra deixava de veure’s per donar pas a les canyes i la brutícia que portava el temporal. Les guinguetes han patit destrosses a les que hauran de fer front. L’accés a les platges no ha estat fàcil, tots els passos subterranis han quedat inundats. També altres espais públics, com el Parc de les Veles, que s’ha convertit en un autèntic parc pirata amb els vaixells rodejats d’aigua. El temporal ha deixat 173,6 litres per metre quadrat i ha tingut ratxes de vent de fins a 97 quilòmetres per hora. Això ha provocat esllavissades a la carretera d’Hortsavinyà, als accessos a les urbanitzacions de Sant Quirze i Can Carreres, i el despreniment d’un mur al carrer Sant Joan.

El Xiri 9 ha compartit aquestes imatges aèries de la platja a les xarxes socials.

2020-01-23T15:12:52+01:00 23/01/2020 | 09:49|Categories: Noticies|
X