Solidaritat en temps de crisi: els grups de WhatsApp de voluntaris

2020-03-17T21:29:46+01:0017/03/2020|

  • Diversos ciutadans s’han organitzat a través de grups de WhatsApp per fer encàrrecs a la gent més vulnerable que no pot sortir de casa a causa del confinament pel coronavirus.

Les persones més vulnerables, com la gent gran o amb mobilitat reduïda, són les que més s’exposen a contagiar-se del COVID-19, a més de ser les que poden tenir afectacions més greus. Davant d’aquest fet, i amb el confinament decretat per les autoritats sanitàries, els ciutadans s’han organitzat a través de grups de WhatsApp per fer la compra, adquirir medicines o passejar els gossos de la gent gran.

El maresmenc Raul Tufet va decidir divendres passat crear un grup de voluntaris a cada municipi del Maresme perquè ajudessin a les persones més vulnerables. En total, hi ha 2.000 voluntaris. A Calella va crear un grup on hi ha 60 voluntaris que fa uns dies que està en marxa. Per ser voluntari, envien fotografies del DNI i omplen una fitxa. D’aquesta manera volen evitar estafes com la dels falsos sanitaris que han intentat entrar a robar a cases d’avis. Per aquells que vulguin unir-se, aquí teniu l’enllaç.

Una treballadora de l’Esplai de la Gent Gran el va alertar que detectava que la gent gran tindria problemes per poder sortir, sobretot si estan sols. Per això, s’ha posat en contacte als usuaris amb els voluntaris. Quan la gent gran demana ajuda, una de les treballadores li pregunta què necessita i avisa a un voluntari perquè li faci l’encàrrec. Un cop acaba ho comunica per donar fi a l’activitat.

A més, tenen un grup de 20 psicòlegs i terapeutes a nivell del Maresme que truquen a les persones més vulnerables per saber si necessiten alguna cosa i que ofereixen ajuda professional a aquells que ho necessiten. També estan parlant amb Sanitaris per la República per unir esforços.

La cosa no acaba aquí. S’estan posant en contacte amb farmàcies i supermercats per tal que, si detecten avis que van sols, els alertin que no haurien de sortir de casa i els donin el número de telèfon perquè els truquin si necessiten aliments o medicines.

D’altra banda, Serveis Socials de l’Ajuntament també ha creat un altre grup de voluntariat amb la mateixa finalitat. S’ha posat en marxa aquest matí i, de moment, té 16 persones apuntades. Per inscriure’s, cal trucar al 661 026 296.

També hi ha persones que, a títol individual, han anunciat a través de les xarxes socials que s’ofereixen per fer la compra a la gent gran o amb mobilitat reduïda o per acompanyar-los al metge. És el cas de Miguel Amaya, amb qui es pot contactar al 605 440 909.

Comparteix el contingut!

Go to Top