Festimatge: Chaplin demana espai per aquest 2020 a Calella

2020-04-04T15:18:56+01:0004/04/2020|

  • Encara no hi ha data assignada pel Festival de la Imatge, que hauria d’haver començat avui. Els organitzadors procuraran que es pugui realitzar abans d’acabar l’any, però han de quadrar les dates amb altres activitats de la ciutat que també s’han de reprogramar.

El festival de fotografies i curtmetratges que cada any es celebra a Calella també ha estat afectat pel confinament i Foto-Film, l’entitat organitzadora, s’ha vist obligada a ajornar-lo. Si bé intentaran que es pugui celebrar abans d’acabar el 2020, entre tardor i hivern, no ho tenen assegurat. I és que a les activitats pròpies d’aquelles dates s’hi sumen les que s’han ajornat a causa de la crisi sanitària, i s’hauran d’ajustar en pocs mesos.

Ho hem ajornat, no ho hem suspès. Ja teníem 4 exposicions aquí de les 21 que hi havia, una d’Itàlia, una d’Eivissa, ja les teníem aquí. Pel concurs de vídeo i el concurs de foto no hi ha problema, perquè això ja està fet, ja tenim tot el material i el podem passar quan vulguem. El problema és l’exposició que havíem de tenir a la Fàbrica” ha explicat Quim Botey, responsable de les exposicions del Festimatge. A més de trobar tres setmanes en les que poder disposar d’espais per fer les exposicions i projectar els films, també caldrà que els artistes estiguin disponibles. Tot plegat fa complicat el canvi, tot i la voluntat que hi posa Foto-Film. En el cas que els artistes tinguin compromesa la seva obra en una altra exposició, inclouran peces que havien quedat com a reserva.

Per primera vegada, una dona ha guanyat el Premi d’Honor del Trofeu Torretes de Fotografia. L’afortunada ha estat Lourdes Gómez, tot i que no podrà recollir, de moment, el seu premi. Pel que fa al Trofeu Torretes de Curtmetratges, el guanyador ha estat Guy Nattiv amb el seu curt “Skin”.

La intenció de Foto-Film és mantenir el format de la 15a edició, que hauria d’haver començat avui 4 d’abril i s’hauria d’haver allargat fins al dia 26. Tres setmanes dedicades al món de la imatge que hauria d’haver tingut al mític Charles Chaplin com a fil conductor, commemorant així el 130 aniversari del seu naixement. Si es fa aquest any, es mantindrà tot igual. Si no es pot fer, el 2020 haurà perdut el Festimatge, i treballaran pel de l’any que ve. Havien rebut 4.623 fotografies i 734 curtmetratge, més de 5.300 treballs en total.

Comparteix el contingut!

Go to Top