La crisi del coronavirus acaba amb el TRICBM

2020-04-16T15:00:10+01:0016/04/2020|

  • El club no pot fer front a les despeses econòmiques i ha decidit tancar la persiana. Els treballadors i la direcció tenen la intenció de fer dos clubs diferents.

El Club TRICBM ha comunicat als seus socis la seva dissolució. No ha suportat la complexitat del moment, obligats a tancar des de fa un mes degut al decret de l’Estat d’Alarma i sense possibilitat de liquiditat per fer front a les despeses. En un comunicat, el club informa que no els ha estat possible fer el pagament de salaris de març ni acollir-se a un ERTO per no tenir liquiditat. A més, la falta d’activitat del club fa que no puguin cobrar les quotes als socis. La junta del club ha deixat en mans d’una gestoria la seva liquidació. Les xarxes socials i la pàgina web del club han estat desactivades.

Una de les últimes accions esportives del TRICBM ha estat la participació a la cursa d’Ironman de Nova Zelanda, on l’atleta del club Judith Corachán va aconseguir el tercer lloc i va poder classificar-se per competir a l’Ironman de Kona que s’hauria de celebrar a Hawai el pròxim 20 d’octubre.

El seu president, Agustí Pérez, assegura que aquesta situació és només un parèntesi i que “s’està treballant en un nou club més identitari per Calella, comptant amb els mateixos associats, les mateixes instal·lacions, tot seguirà igual”.

L’staff tècnic del club comptava amb dos entrenadors i també esportistes reconeguts, John Galindo, que també té llicència professional d’Ironman, i Isam Mounir, fundador de l’escola de triatló del TRICBM i entrenador nacional de triatló.

Els dos treballadors no estan contents amb la situació. Mounir ha decidit demandar al club per poder reclamar el sou del mes de març i la indemnització que li pertoca. Assegura que el club disposa de liquiditat per haver cobrat dels patrocinadors recentment. Considera que el club no hauria d’haver tancat i es plantegen obrir-ne un de nou per la seva banda per poder continuar. Espera que s’acabi el confinament per poder començar a fer els tràmits i poder continuar utilitzant al local que l’Ajuntament els deixava fins ara i que han adequat durant aquests anys.

El TRICBM (acrònim de Triatló Costa de Barcelona – Maresme) va néixer l’any 2009 amb la primera Challenge Barcelona Maresme. En els primers anys és integrat per esportistes d’elit del món del triatló com són Victor Del Corral, Jose Miguel Pérez, Carolina Routier, Jorge i Jariel Naranjo, Agustí Roc i els belgues Bart Aernouts i Jurguen Deerere. 

L’any 2011, amb una crisi de patrocinadors, el club es centra en l’organització de la Challenge i Half Challenge Barcelona-Maresme assumint la direcció de l’esdeveniment. I a partir de 2016 va posar en marxa l’escola infantil. Els entrenaments d’atletisme es fan a les instal·lacions de la Muntanyeta i els de natació a la piscina municipal. Pel ciclisme utilitzen les carreteres adjacents a la ciutat.

El club organitzava triatlons a altres poblacions de la comarca i també coorganitzava, juntament amb Ironman Spain, les proves de l’Ironman 70.3 Barcelona del mes de maig i l’Ironman Barcelona d’octubre. El president del TRICBM, Agustí Pérez, també és director regional d’Ironman a Espanya i Portugal i assegura que no tindrà cap repercussió sobre el triatló internacional que s’ha de celebrar a l’octubre a Calella i que ha d’agrupar en un mateix dia l’Ironman i la 70.3, per això afirma que “tindrem l’esdeveniment més gran del món, serà un espectacle”.

No seria la primera vegada que a la ciutat hi ha entitats de triatló que comparteixen instal·lacions i espais. En el passat, el TRICBM ja va conviure amb el Team Calella Triathlon que va néixer de forma paral·lela al TRICBM, també va crear una escola de triatló i va acabar marxant a Pineda i canviant de nom, ara es coneix amb el nom de TEAM TRIR3LAY.

Està previst que el nou club que ha de substituir al TRICBM porti Calella a la marca del club per tenir una vinculació més estreta amb la ciutat.

Comparteix el contingut!

Go to Top