Almenys una vintena de calellencs han mort de coronavirus

2020-05-02T19:32:20+01:0002/05/2020|

  • Aquest és el resultat del càlcul estadístic utilitzant les dades del Departament de Salut, els hospitals de la comarca i la funerària Cabré Junqueras. Segons els càlculs podrien ser més del doble

Per més alta que sembli la xifra de defuncions no és alarmant comparada amb els altres pobles de la comarca. El Departament de Salut fa públiques les dades d’incidència dels casos de COVID-19 a través d’internet perquè ho pugui consultar tota la població.

L’àmbit geogràfic més petit de les dades de mortalitat és la comarca. En concret, al Maresme s’han produït 454 defuncions relacionades amb la COVID-19 fins avui, el que equival a una taxa de defunció de 10.53 per cada 10.000 habitants; al Barcelonès, la taxa és de 16.89; al Vallès Oriental, és de 13.95; i a La Selva, 8.83. La província de Barcelona té una taxa de mortalitat més alta que la resta de províncies de Catalunya.

Al Maresme s’han produït 454 defuncions relacionades amb la COVID-19 fns a dia d’avui.

El que sí que dona el Departament de Salut al detall és el nombre de casos positius confirmats per localitat, això és el número de persones a qui s’ha confirmat que han estat contagiats i que s’ha determinat a través de proves de Reacció en Cadena de Polimerasa (PCR). A la nostra localitat, a dia d’avui, s’han comptabilitat 110 persones contagiades de COVID-19 i amb prova PCR feta. En el conjunt de la comarca, sumant tots els casos dels 30 municipis, n’hi ha hagut 2611.

A Calella s’han comptabilitzat 110 persones contagiades de COVID-19; al conjunt del comarca n’hi han hagut 2611.

Al mateix temps, el Departament de Salut també informa dels casos sospitosos, això són les persones que han presentat símptomes relacionats amb la COVID-19 però que no se’ls ha fet la prova PCR per falta de proves i per no considerar-se persones de risc. A Calella se’n comptabilitzen 362 i en el conjunt de la comarca 7741.

Les persones sospitoses de tenir la malaltia però que han tingut afectacions lleus o poc greus són 362 a Calella i 7741 en tot el Maresme.

Per tant, extrapolant les dades de casos confirmats, sospitosos i el número de morts en el conjunt dels municipis maresmencs, la forquilla de persones que han mort a Calella de COVID-19 seria d’entre 19 i 21.

A tot això, l’Hospital de Calella ha informat que fins al dia d’avui han mort 23 persones relacionades amb la COVID-19. Però les defuncions es corresponen amb els pacients que rep l’hospital i que resideixen als pobles de l’Alt Maresme: de Canet de Mar a Tordera. Els casos més greus a l’inici es traslladaven a l’Hospital de Mataró, fins que l’Hospital de la nostra ciutat va adaptar-se per atendre els casos més crítics preveient l’increment de pacients que tindrien. En total n’ha atès 124. L’Hospital de Mataró ha atès gairebé 600 pacients de COVID-19, dels quals han mort 109.

A la comarca han mort 132 persones als hospitals (23 a l’Hospital de Calella i 109 a l’Hospital de Mataró)

Per altra banda, l’empresa funerària, Cabré Junqueras, ha informat que durant el període en que s’ha ordenat l’Estat d’Alarma s’ha desplaçat a Calella per traslladar fins a 106 difunts, sense especificar la causa de la mort. L’empresa també ha hagut d’atendre els difunts que han mort a l’hospital -que són 23-.

Amb aquestes dades, per tant, es pot deduir que l’empresa funerària ha traslladat almenys 83 difunts calellencs des que va començar l’Estat d’Alarma, sense comptar els de l’Hospital. En el mateix període d’anys anteriors, es declaraven a Calella una mitjana de 34 difunts, per tant, la diferència és de 49 difunts aquest any 2020. Aquí caldria sumar-hi les víctimes mortals de l’Hospital que són de Calella, ja que l’Hospital no especifica la seva localitat de residència.

Per tant, segons aquestes dades, s’haurien de comptabilitzar entre 19 i 49 defuncions de calellencs per coronavirus.

No som el municipi amb les dades més altes. Canet de Mar i Malgrat de Mar, per exemple, tenen una incidència superior

Les residències, les grans damnificades

Aquesta pandèmia ha castigat especialment les residències de gent gran. A Calella tampoc ens salvem d’aquesta massacre. La residència Mar i Sol ha estat especialment afectada per aquest virus. Tot i que no se sap el nombre total de víctimes mortals, els veïns que viuen al voltant han pogut veure aquests últims dies, en nombroses ocasions, el cotxe fúnebre traslladant els difunts.

Al mateix temps, des de la Residència Mar i Sol també han celebrat la recuperació d’un dels seus usuaris, la primera que hi ha hagut al centre.


Comparteix el contingut!

Go to Top