Dos vigilants de Renfe expedientats per agredir a un passatger del tren a Calella

2020-05-20T14:21:05+01:00 20/05/2020|

  • Els dos vigilants de seguretat van discutir amb l’home per no portar mascareta i el van colpejar de forma violenta. Altres passatgers van gravar l’escena.

Renfe ha expedientat i apartat del servei a dos vigilants de seguretat dels seus trens de Rodalies per agredir a un passatger per no portar mascareta. Els fets van passar a l’alçada de Calella. Un altre viatger va enregistrar l’agressió i va penjar el vídeo a les xarxes socials.

Els vigilants van dirigir-se cap a l’home, que estava sol a un dels compartiments, per preguntar-li perquè no portava mascareta. “La portava posada però me la vaig baixar a la barbeta perquè no hi havia ningú al meu voltant i volia respirar millor”, explica l’home en declaracions al digital Nius. “Es va apropar a menys de 5 centímetres de la meva cara i vaig notar el cop del seu walkie talkie a la cara”, diu la víctima, de nom Mohamed. “Mai els vaig posar la mà a sobre, però sí que em vaig intentar defensar. El company em va agafar del coll mentre el primer em colpejava a la barbeta i a l’ull”.

Un dels passatgers del vagó va enregistrar l’escena amb el mòbil. En el vídeo s’escolta com altres viatgers recriminen el comportament dels vigilants i li demanen el número de placa, però s’hi nega afirmant que només li donaria a la policia.

En Mohamed baixa a Calella per anar a l’Hospital

Els vigilants van empentar a l’home cap a la sortida. “Quan vaig baixar a Calella estava molt alterat. Dono les gràcies a dos passatgers que van venir a ajudar-me, em van dir que l’agressió estava enregistrada i van trucar als Mossos d’Esquadra que em van acompanyar a l’Hospital” on va ser tractat per diverses lesions i contusions, relata Mohamed.

Va posar una denúncia contra els dos vigilants i Renfe els ha expedientat i apartat del servei. “Aquests agents de seguretat ja estan apartats del nostre servei. S’ha obert expedient corresponent. No permetem ni permetrem accions d’aquests tipus als nostres trens”, afirma la companyia ferroviària. La ONG ES Racismo també ha denunciat els fets.

Sergio Sánchez, portaveu d’ADN Sindical, el sindicat dels vigilants de seguretat, ha defensat als vigilants assegurant que van “actuar amb proporcionalitat”, segons recull Nius. Passen la pilota a l’administració acusant-los de la manca de recursos per la obligatorietat de portar mascareta al transport públic.

X