Escoles i instituts tornaran a obrir però amb classes reduïdes

  • Els alumnes calellencs tornaran a classe l’1 de juny si hem entrat a la fase 2. Es posarà especial èmfasi en donar suport als alumnes de final de cicle, és a dir els de 6è de primària, 4t d’ESO, 2n de batxillerat i cicles formatius. 

Les escoles catalanes tornaran a obrir les portes a partir de l’1 de juny sempre i quan el territori estigui en fase 2. El Departament d’Educació ha presentat aquest migdia el Pla de reobertura dels centres educatius que ordena la posada en marxa de tots els nivells públics i concertats: tant llars d’infants com escoles, instituts i estudis postobligatoris. També les escoles de formació de d’adults, les escoles d’idiomes i les de règim especial, com són les de dansa o de música. El pla no especifica si han d’obrir les escoles d’educació especial, ja que “presenta moltes dificultats”.

És a dir, hauran d’obrir les quatre escoles de Calella i l’Institut Bisbe Sivilla, a més de l’Escola Oficial d’Idiomes. En el cas de les escoles privades, com poden ser l’Aula de Música de Can Salom o les escoles de dansa La Fàbrica, Eva Turró i Bilans – Mercè Panosa, poden decidir si obrir o no.

Tornada a l’escola, però amb restriccions

La tornada a l’escola, però, no serà normal. D’una banda, serà voluntària per part de les famílies. No s’avançarà temari, sinó que serà per oferir suport a l’alumnat i per fer una “funció de comunitat”, és a dir, que acollir als nens i nenes que no es poden quedar a casa perquè els seus pares treballen.

Els grups seran reduïts, de 5 alumnes per aula a infantil, 13 a primària i 15 a secundària, per garantir el distanciament físic de 2 metres.

Els centres, hauran de mantenir l’oferta de classes online fins a final de curs, que està previst pel 19 de juny.

Es suspendrà el servei de menjador només hi haurà transport escolar en casos excepcionals.

Les llars d’infants també podran obrir

El Departament d’Educació també permetrà la obertura de les llars d’infants sempre i quan garanteixin les mesures de prevenció sanitàries i d’higiene. En aquest cas, tindran un màxim de 5 nens per espai

No hi podran anar els infants de 0 a 1 any, ja que són un grup molt vulnerable degut a la immaduresa del seu sistema immunitari. 

USTEC-STEs, molt crítics amb el pla d’Educació

Cada centre haurà d’elaborar un pla d’obertura per decidir com s’organitza i per “garantir, d’una manera extremadament estricta, les condicions de salut de l’alumnat i del personal docent i no docent” ha indicat el conseller d’Educació, Josep Bargalló.

El sindicat majoritari d’Ensenyament, USTEC-STEs, denuncia que el Departament d’Educació es renta les mans amb aquest Pla, ja que traspassa la responsabilitat de la seguretat als centres. 

El document diu que la canalla no portarà mascaretes i el professorat anirà amb mascaretes quirúrgiques. Això és una greu irresponsabilitat que el Conseller vol traspassar a les direccions i nosaltres li recomanem a les direccions que no assumeixin, perquè serà sota la seva responsabilitat” aconsella Ramon Font, portaveu d’USTEC-STEs. És a dir, el sindicat recomana a les escoles que no obrin si no veuen clars els protocols que han de seguir. Font destaca la complexitat de que els nens i nenes compleixin la “disciplina de la distància de seguretat”, i ho veu impossible a l’etapa d’infantil.

USTEC-STEs ha demanat la dimissió del conseller Bargalló per no assumir les responsabilitats d’una obertura segura dels centres educatius.

França tanca escoles per la COVID-19 una setmana després de la seva reobertura

70 escoles de França han tancat les seves portes sis dies després d’obrir. El motiu és que han detectat un alumne amb coronavirus, tot i tenir menys alumnes per classe, marques al pati i mestres amb mascareta. Igual que el conseller Bargalló, el ministre d’Educació francès, Jean-Michel Blanquer, creu que les escoles han de funcionar de forma presencial sempre que es pugui. Tot i que el 90% de les escoles de primària estan obertes, el 70% dels estudiants de primària continuen optant per l’ensenyament telemàtic, ha admès el ministre.

2020-05-20T19:08:04+01:00 20/05/2020 | 17:44|Categories: Noticies|
X