Pas endavant per la construcció de l’Aldi

2020-05-21T12:10:32+01:0021/05/2020|

  • Els propietaris de la finca on es situarà el supermercat començaran a delimitar l’espai perquè es pugui construir l’Aldi. Els veïns del Grup Sant Quirze convoquen reunions per debatre-ho.

Els actuals propietaris de l’aparcament de l’Hospital 2 han encarregat un estudi de delimitació del terreny per poder-lo parcel·lar i si convé, instal·lar un reixat d’obra, iniciant així els tràmits per la construcció del futur supermercat Aldi. El terreny és propietat de dues empreses: RESIDÈNCIA ELS CLAVELLS S.L. i PARKING SANT JAUME S.L. amb participacions desiguals, que han tancat un acord d’adquisició dels terrenys amb la multinacional.

Aldi i l’Ajuntament de Calella van arribar a un acord per canviar la qualificació urbanística de l’espai que ocupa l’actual aparcament de l’Hospital 2 per permetre la construcció d’una superfície comercial, dues plantes d’aparcament subterrani i el dret de volada per part de l’Ajuntament de dues plantes superiors. El Govern vol destinar-les a l’ampliació de l’Hospital, però des del departament de Salut no veuen clar l’ampliació d’un centre sanitari damunt d’un supermercat. CALELLA COMUNICACIÓ s’ha posat en contacte amb Aldi per conèixer com avança el projecte, però no han volgut oferir cap tipus d’informació. No ha concretat, per tant, si la crisi del coronavirus ha afectat al seu pla d’expansió al territori espanyol. Però les obres de delimitació donen a entendre que el projecte tira endavant.

El terreny es troba delimitat per la carretera d’Hortsavinyà al davant del tanatori i delimita amb els blocs de pisos del Grup Sant Quirze. Les comunitats de propietaris d’aquests pisos del voltant ja han rebut l’avís de les obres de delimitació del terreny i han convocat juntes extraordinàries de les seves comunitats per analitzar l’impacte. En vista de la situació de crisi sanitària, les comunitats poden optar per no fer reunions presencials però buscar mecanismes perquè els veïns expressin la seva opinió.

A hores d’ara, la consulta popular que van iniciar els partits de la oposició a principis de desembre de l’any passat però que van acabar liderant ciutadans particulars continua encallada en el sí de l’Ajuntament. L’enquesta volia preguntar als calellencs si creien idònia la construcció d’un supermercat Aldi. El Govern no té interès en saber el resultat de l’enquesta; la crisi sanitària de la COVID-19 li ha anat molt bé per allargar els tràmits de la consulta. La regidora de Participació, Cindy Rando, expressava en el Ple que han de seguir estudiant els aspectes jurídics per seguir amb el procés de la consulta. La resta de partits de la oposició no han aixecat la veu.

CALELLA COMUNICACIÓ va realitzar un debat entre els seguidors per conèixer la seva posició en relació a la construcció del supermercat. Majoritàriament, la resposta va ser negativa. El sector comercial de la ciutat tampoc ho veu amb bons ulls per entendre que afectarà al petit comerç, malgrat que els representants de l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial no hi han posat impediments.

Comparteix el contingut!

Go to Top