Com t’ha afectat psicològicament el confinament?

2020-05-22T12:03:14+01:00 22/05/2020|

  • La UAB demana als ciutadans que participin en un estudi per avaluar com els ha afectat el confinament i com afronten la “nova normalitat”.

T’has sentit desmotivat i especialment cansat durant el confinament? Et vas posar reptes i objectius per complir durant l’estada imposada a casa però han anat passant els dies sense complir-los? Si t’ha passat, no ets l’únic. El confinament ha afectat psicològicament a molts ciutadans i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) vol estudiar de quina manera ho ha fet.

Per això està realitzant l’estudi Psy-Covid, juntament amb un grup de 50 investigadors de 16 països d’arreu del món. Amb aquest estudi volen mesurar l’impacte psicològic del confinament davant la pandèmia de la COVID-19 i els comportaments de prevenció del coronavirus.

Demanen a la ciutadania que hi participi omplint un formulari en línia que es distribuirà a una trentena de països. A través de les respostes faran una comparació entre les persones dels diversos territoris, ja que cada Govern ha adoptat unes mesures diferents sobre la restricció de la mobilitat i sobre les activitats permeses que poden haver afectat, creuen els psicòlegs, de forma diferent a la salut mental.

El confinament afecta més a les dones i als joves

Segons una enquesta feta a 16.000 persones per l’Observatori del Confinament, les dones han sentit més incertesa i ansietat, són menys optimistes, estan més tristes o enfadades, se senten menys capaces de gestionar la situació i dormen pitjor. En canvi, són les que més segueixen les rutines i les que més donen i reben recolzament.

Els més joves i els més grans són més optimistes amb el futur, mentre que les persones de mitjana edat el veuen amb més incertesa. Els joves estan més ansiosos i se senten menys capaços de gestionar la situació actual, també es desprèn que donen i reben menys suport.

L’Observatori del Confinament ha estat creat pel Grup d’Investigació en Estrès i Salut de la Facultat de Psicologia de la UAB i el diari Ara.

X