Concursos??? Sortejos???

Els aficionats a la fotografia hem creat, entre tots, unes organitzacions globals (Associacions Internacionals, Federacions, etc…) situant-les per sobre del bé i del mal (fotogràfic, és clar) amb la finalitat que valorin el nostre treball, ens premiïn i ens atorguin títols i llorers per afegir al currículum fotogràfic de cadascú… Molts d’aquests aficionats lluiten, colze a colze, amb altres companys fotògrafs per aconseguir alguna d’aquestes distincions… Què cal fer per aconseguir-les?… Doncs guanyar concursos… i què són els concursos?… Doncs són una mena de “sortejos” (permeteu-me manifestar la meva personal opinió sobre la majoria de concursos) en els quals, pagant una quota de participació, admeten algunes de les teves obres al “sorteig”…

Les teves fotografies, entre milers de les d’altres aficionats com tu mateix, desfilaran davant els membres d’un jurat o tribunal, convidat per l’entitat organitzadora, que, per molt que s’hi esforci, (i estic segur que ho fan) ben aviat quedarà marejat d’imatges… i si tens sort, PREMI!… I PUNTS!… Que podràs anar sumant fins a tenir-ne suficients perquè t’atorguin el títol tan desitjat… Ja sé que no tots estareu d’acord amb aquesta manera tan personal de definir la gran majoria de concursos, però malauradament, i segons la meva opinió, cada vegada s’assemblen més a una tòmbola de fira… Per la meva part, felicito als que s’esforcen per obtenir algun dels títols o qualificacions en joc… Però també lamento que hi hagin molts companys que no fan més que repetir alguna “fórmula màgica fotogràfica”, que els jurats han premiat en alguna ocasió, i la van repetint a tots els concursos (“sortejos”) que els cauen a les mans…

Les competicions menys internacionals i més populars són dels pocs CONCURSOS que encara queden…

2020-05-29T18:34:39+01:00 29/05/2020 | 18:34|Categories: Columnes d'opinió, Des de l'Arxiu|
X