Mesures de control als turistes: prendre la temperatura i possibles tests als aeroports

  • L’1 de juliol s’obriran les fronteres i s’aixecarà la quarentena pels turistes europeus i anglesos. Als aeroports hi haurà mesures de prevenció de la COVID-19.

El sector turístic està esperant que arribi l’1 de juliol perquè comencin a venir els turistes internacionals. Serà a partir d’aquest moment quan l’Estat permetrà que arribin els primers viatgers de fora del país sense haver de passar una quarentena de 14 dies, una mesura que fa repensar-se anar de vacances. Això no vol dir que s’elimini tot tipus de control. Tant a l’aeroport d’origen com al de destí caldrà prendre la temperatura als turistes.

A més, el Ministeri d’Afers Exteriors s’està plantejant realitzar tests de detecció del coronavirus al mateix aeroport. Aquesta mesura no està decidida, sinó que s’està debatent també a la Unió Europea i amb el Centre de Prevenció i Control de Malalties (ECDC). De totes maneres, els test PCR, que són els més precisos, triguen massa a tenir el resultat, i els tests ràpids són menys fiables. A més, si el contagi s’ha produït durant el viatge, cap test és capaç de detectar la COVID-19, i passats uns dies, la persona podria estar transmetre’l.

Una altra mesura que s’està decidint és omplir un formulari on han de respondre si han tingut algun dels símptomes de la COVID-19. També se’ls sotmetrà a un control visual i el Govern tindrà localitzats als turistes a través del seu telèfon i el domicili a Espanya, probablement un hotel o un allotjament turístic, per fer un seguiment de la seva evolució.

Amb aquestes mesures, més laxes que un confinament de 14 dies, es pretén reactivar el sector turístic, ja que té un gran pes a algunes comunitats autònomes, com les Illes Balears i les Illes Canàries, però també a ciutats com la nostra.

Mobilitat entre regions sanitàries al mateix temps que la obertura de fronteres

Fins que no finalitzi el pla de desescalada i s’arribi a la nova normalitat, no es permetrà la mobilitat entre regions sanitàries i províncies, i per tant, entre comunitats autònomes. Calella entrarà aquest dilluns a la fase 2, si tot va bé, el dia 15 començarà la fase 3 i el dia 29 haurà arribat a la nova normalitat. En canvi, Barcelona i les àrees metropolitanes no l’acabaran fins, com a mínim, una setmana després, el 6 de juliol. Això vol dir que es permetria que vinguessin turistes abans que un calellenc pugui anar a Mataró o a Barcelona, un fet incongruent.

El que no s’ha detallat, a hores d’ara, és quan es permetrà el turisme de fora del continent europeu.

 

2020-05-30T19:37:20+01:00 30/05/2020 | 19:37|Categories: Noticies|
X