Una història de pel·lícula: perd els diners pel carrer i la solidaritat calellenca respon

  • La dona va posar a les xarxes socials que havia perdut els diners que acabava de treure del caixer i alguns calellencs es van unir per donar-li aliments i diners. Van proposar que cada persona que pogués li donaria un euro.

Les històries de solidaritat de les pel·lícules també passen a la vida real. Aquesta n’és una. Diumenge, sobre les cinc de la tarda, la Mireia va treure 300 euros del caixer automàtic per comprar menjar i unes sabates noves. És una nova calellenca, va arribar fa uns mesos a la ciutat, i està a l’atur, motiu pel qual no ho està passant bé econòmicament. Es va posar els diners a la butxaca, amb la mala sort que li van caure a terra al carrer Església, a la cantonada amb Sant Pere. Quan es va adonar que no els tenia va patir un atac d’ansietat i va trucar a la seva filla, que viu fora, plorant. 

Va intentar apel·lar a la bona fe dels ciutadans preguntant a través de les xarxes socials si algú havia trobat els diners. “Quan vaig arribar a casa, vaig pensar a posar-ho al grup de Calella, per veure si algú els havia trobat i me’ls tornava. Tothom em deia que era molt difícil, però jo no demanava diners, només volia que em tornessin els meus diners”, diu la Mireia. I tot i que ningú els havia vist, sí va trobar una altra cosa: la solidaritat calellenca. 

De seguida es van organitzar alguns ciutadans per donar-li aliments i ajudar-la econòmicament: van acordar que cada persona que volgués hi posaria un euro. Així ho van fer, aquest dimarts s’han trobat a la plaça del Primer d’Octubre per fer-li l’entrega de tres bosses amb aliments i els euros. A més, una dona que no va poder assistir a la trobada li va fer una transferència bancària i el restaurant Tierra del Fuego s’ha ofert a donar-li menjar. “No conec a ningú a Calella perquè fa poc que hi visc i ha sigut una manera de conèixer una mica més a la gent. La veritat és que m’he quedat molt sorpresa, perquè no m’ho esperava” diu emocionada. “Tinc ganes d’explicar-ho perquè ha sigut un gest molt maco i solidari per part de la gent que m’ha ajudat. Estic molt agraïda de la meva nova ciutat”, continua. La Mireia, ara, disposa de menjar i 100 euros per passar aquests propers dies. 

Una noia va contactar a la Mireia i li va dir que havia vist com una parella s’ajupia a collir uns diners. “Va passar tot molt ràpid. Em van caure al terra i en el moment que jo girava ells agafaven els diners. Deurien veure com em van caure” lamenta la Mireia. La Policia Local li ha recomanat que demani a les botigues del voltant que li deixin veure les imatges de les càmeres de seguretat i que, si es veu com agafen els diners, ho denunciï. “Jo pensava fins posar cartells, perquè la persona que els va agafar s’ha d’avergonyir” considera.

Està en una situació difícil, ha perdut la feina i no té atur. Els diners que va perdre li havia enviat la seva filla i això va fer que encara se sentís més enfonsada. Amb l’ajuda dels calellencs, pot tirar endavant aquest mes. Ara està mirant què necessita per demanar l’ingrés mínim vital que atorga el Govern espanyol. Tot i que trobar feina és complicat en aquests moments, no perd l’esperança de trobar alguna cosa.

2020-06-03T20:03:46+01:00 03/06/2020 | 20:03|Categories: Noticies|
X