La Generalitat esgota el fons per les ajudes al lloguer

2020-06-04T10:59:08+01:0004/06/2020|

  • Ha rebut un allau de sol·licituds que han col·lapsat el servei. Demana al Govern espanyol duplicar el pressupost fins als 29 milions d’euros, però creu que en necessitarà 50 milions.

Ja no s’accepten més peticions d’ajuts al lloguer: la Generalitat ha esgotat els fons de 14’5 milions d’euros previstos. La convocatòria ha quedat desbordada: han rebut 14.395 sol·licituds. “S’ha pres la decisió de suspendre, de forma cautelar, la presentació de noves sol·licituds, fins que la tramitació i valoració de les sol·licituds ja presentades permetin analitzar que la disponibilitat de crèdit sigui la suficient” diu el Govern català en una carta adreçades a les oficines locals d’habitatge. De moment, però, la Generalitat no ha detallat quantes ajudes s’han aprovat ni si les famílies ja les han començat a rebre.

El pressupost per aquesta ajuda venia d’una línia específica de l’Estat de 100 milions d’euros per subvencions pel lloguer, dels quals va destinar 14,5 milions a Catalunya. La Generalitat, que ja en el seu moment va qualificar la partida “d’insuficient”, ha demanat que es dupliqui el pressupost fins arribar als 29 milions d’euros. Tot i així, creuen que necessitaran 50 milions d’euros per poder fer front a totes les sol·licituds presentades.

El pressupost prové l’Estat, però les ajudes les gestiona la Generalitat.

La Consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que estan treballant per saber de quina manera poden obtenir més recursos. Es queixen que l’Estat no ha tingut en compte que la població catalana representa el 16,5% del conjunt espanyol, però que només han rebut el 14,5% dels fons. També que a Catalunya el preu del lloguer és superior a la mitjana estatal.

Ajudes de fins a 750 euros per un màxim de 6 mesos

Els beneficiaris d’aquesta subvenció podran rebre-la per un màxim de 6 mesos i per una quantia de fins a 750 euros mensuals a la nostra ciutat. L’import varia segons la demarcació.

Aquesta prestació també es pot destinar a pagar els crèdits ICO que les famílies puguin haver demanat per fer front a les despeses del lloguer.

Comparteix el contingut!

Go to Top