Adif treballa a contrarellotge per acabar les obres del pont ferroviari de Malgrat

2020-07-24T09:45:03+01:0005/06/2020|

  • Els operaris treballen les 24 hores els 7 dies de la setmana per poder tenir enllestides les obres tal com estaven previstes.

Els operaris d’ADIF treballen intensament per poder refer el pont ferroviari que la Tordera va esfondrar el passat mes de gener a causa del temporal Glòria. Tot i que les obres de reparació es van iniciar pocs dies després de la caiguda del pont, s’han hagut d’anar aturant a causa dels temporals posteriors i també degut al confinament provocat per la pandèmia de la Covid-19. 

El portaveu d’ADIF, Daniel Martínez, ha explicat a Ràdio Palafolls que les màquines estan treballant ara fent les perforacions i les cimentacions que fixaran el pont al terra. Segons Adif, ja s’ha eliminat el pont antic i s’han desviat les canalitzacions i els serveis afectats.

El nou pont, que era conegut com el Pont d’en Pitxota, no tindrà columnes per la part del mig. D’aquesta manera permetrà que quan hi hagi una gran avinguda del riu Tordera com va passar al gener passat no hagin de patir els suports del pont. Amb aquesta nova contrucció es trobaran als dos laterals del riu.

A causa de l’alerta sanitària i les darreres pluges han obligat a reprogramar el calendari d’una obra complexa. S’està treballant dia, nit i també els caps de setmana. És a dir, les màquines no s’aturen en cap moment.  

Els veïns es queixen del soroll de les màquines durant la matinada

Que les obres no s’aturin a les nits també té les seves conseqüències negatives. Alguns veïns de Palafolls, tal com recull l’emissora municipal, s’han queixat que de matinada els costa dormir per culpa del soroll de les màquines percussores.

Quatre mesos i mig amb la circulació de trens interrompuda entre Malgrat i Blanes

El riu Tordera es va endur per endavant una part del pont ferroviari i segons les previsions d’ADIF, que treballa amb un pressupost de 8,6 milions d’euros, preveu refer la circulació de trens entre Malgrat i Blanes a principis del 2021. Porta interrompuda des del 22 de gener.

Els trens de l’R1 moren a Malgrat i el trajecte fins a l’estació de Blanes es fa amb autocar per la GI-682. Pel que fa a la circulació de la RG1, està interrompuda en la seva totalitat, en aquest cas a causa de la readaptació dels horaris que va fer Renfe a causa de l’alerta sanitària.

La riuada també també va esfondrar part del pont que uneix les carreteres BV-6001 i GI-6831, també entre les dues poblacions de Malgrat i de Blanes.

Comparteix el contingut!

Go to Top