L’Agrupació Sardanista de Calella celebra l’aplec en format virtual

2020-06-06T20:33:14+01:0006/06/2020|

  • La cita sardanista per excel·lència de Calella ha patit un canvi de plans. L’aplec Pairal de Catalunya s’haurà de celebrar des de casa: serà un aplec virtual. El motiu és la crisi del coronavirus, que obliga a prendre unes mesures incompatibles amb l’aplec i les sardanes: distància de seguretat, evitar el contacte físic i les aglomeracions, condicions que no es poden complir en un ball com el de la sardana.

L’Agrupació Sardanista de Calella no ha volgut quedar-se sense aplec i n’ha ideat un des de casa que es podrà seguir a través de les seves xarxes socials aquest diumenge. Començarà a les 10h amb un missatge de la Junta i finalitzarà a les 19h amb la sardana Record de Calella, que esperen que la gent escolti des del balcó. No hi falten les sorpreses, han preparat una activitat especial a les 12h i una altra a les 18h. Ja han avançat que hi participaran la cobla Els Montgrins i la Principal de la Bisbal. A més, estrenaran una de les sardanes dels 100 anys de la Llopa de Calella.

Es tracta de la primera vegada des de la Guerra Civil que s’ha de suspendre l’aplec, que enguany arribaria a la 93a edició. Una decisió que l’Agrupació ha pres a contracor. Les audicions de l’estiu esperen mantenir-les però canviant el format: hauran de ser assegudes, amb el públic escoltant a les cobles i sense ballar.

70 anys de l’Agrupació Sardanista

La crisi sanitària ha espatllat un any molt dolç per l’Agrupació, que celebrava el seu setantè aniversari. Per commemorar-lo havien enregistrat un disc, Arran d’Onada, però també van haver de suspendre la seva presentació. Ja tenen nova data: serà el 31 de juliol al far de Calella, en el marc de les Nits d’Estiu de Calella (NEC).

El disc, que estarà a la venda a un preu de 12 euros, està enregistrat per Els Montgrins i compta amb una sardana d’estrena del seu director, Jordi Molina.

Comparteix el contingut!

Go to Top