ERC defensa crear un sistema de bicing elèctric a l’Alt Maresme

2020-06-08T09:42:41+01:0008/06/2020|

Esquerra s’ha fixat en la baixada de la contaminació que hi ha hagut durant aquest temps de confinament que el Consell Comarcal del Maresme xifrava amb un 30% la disminució de la contaminació degut a la reducció de la mobilitat de vehicles. El partit republicà considera que la bicicleta pot ser un vehicle de transport, no només pels ciclistes habituals, sinó per tothom que s’hagi de desplaçar per viatges de curt radi, siguin per anar a treballar, fer gestions, escolars o lleure, dins de Calella o als municipis del voltant.

Per això, demana iniciar un estudi per posar en marxa un sistema de bicicletes elèctriques compartides entre els pobles de l’Alt Maresme: Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera. De fet, en tot aquests pobles sumem uns 100.000 habitants i la zona és força plana.

Juntament amb els partits republicans de la resta de poblacions han demanat que es desenvolupi “una xarxa de vies ciclables per a desplaçaments segurs, carrils bici reals i vies on les bicicletes tinguin una prioritat real”, com diuen en una nota de premsa; això també es podria aplicar als patinets elèctrics i als scooters.

També demanen obrir una línia de subvencions per a la reparació de bicicletes dels ciutadans.

Comparteix el contingut!

Go to Top