La platja de Garbí obté, de nou, el reconeixement de bandera blava

2020-06-11T12:22:05+01:0011/06/2020|

Un any més, la platja de Garbí ha aconseguit la bandera blava. Aquest reconeixement el concedeix la Fundació Europea d’Educació Ambiental a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions ambientals i que tenen uns mínims requeriments en les seves instal·lacions. El reconeixement es va donant des de 1987. La platja de Garbí de Calella la va recollint cada any des de 1993. La resta de platges de Calella no tenen la bandera blava perquè l’Ajuntament tampoc no la demana per aquestes platges, sap que no la obtindria. El fet que hi hagi cotxes i la falta de serveis són condicionants per no rebre aquest reconeixement.

En tota la costa catalana s’han concedit fins a 95 banderes blaves a les platges. També n’han concedit 23 als ports catalans. Al nostre voltant l’han obtingut també la Platja de Les Barques de Sant Pol, la platja de La Riera a Pineda de Mar -Pineda ha perdut la bandera blava de la platja del Pescador-, la platja de Canet de Mar i dues platges de Malgrat de Mar. Santa Susanna no té bandera blava.

El reconeixement de la bandera blava es dóna en molts països d’Europa, però hi ha platges als cinc continents. Per obtenir la bandera blava cal que la qualitat de les aigües de bany sigui òptima, per tant, cal que hi hagi un mínim de requisits per al tractament d’aigües residuals urbanes. També s’observa la informació i l’educació ambiental que està exposada al públic i que les platges tinguin plans de seguretat, socorrisme i serveis adequats.

També es miren la gestió ambiental que se’n fa dels residus, com les papereres, i de l’estat de les instal·lacions. Per obtenir el reconeixement de la zona blava cal tenir actiu un Comitè de gestió de la platja.

Comparteix el contingut!

Go to Top