La “lampareta” d’Aladí

2020-06-15T19:55:03+01:0015/06/2020|

Estem a mig juny, acabem de sortir d’un confinament que desconeixíem, un fet que va arribar a semblar-nos a tots que vivíem en un món surrealista.
Tancats a casa les 24h del dia, amb un permís sols concedit per anar a comprar o llençar la brossa. Pobles i ciutats van quedar desertes, havies de portar el tiquet de la compra a la boca, o penjat a la mascareta, d’un en un, fent cues, en fila índia i sobretot a 2 metres de tothom.
A caseta tancadets, sense poder anar a treballar, l’oficina de l’Inem col·lapsada, tots escoltant les noticies falses que van donar i esperant ajuda d’un govern que mai ha tingut cap credibilitat. Aquells que hem votat, pagat impostos i d’altres coses, i per rematar, la Família Reial mostrant el sant malbaratament i tots a callar.
I vinga omplir formularis per demanar ajudes! Que jo en particular no n’he rebut cap ni una i sense clemència, sempre amb Hisenda al costat, aquella que diuen que mai t’abandona i és ben veritat.
Després van venir les fases, aquelles on no s’aclaria ningú i dubto en traiem mai ni una gota de sentit comú i menys de lògica.
Però a l’estiu tota cuca viu. Bars i restaurants a petar, les taules amb prou feines a un pam de distància, dona igual! La gent volem sortir, xerrar, els dies són llargs i malgrat ha plogut molt, sempre torna a sortir el sol.
N’hi ha per tots els gustos, dels que parlen de la revetlla de Sant Joan, com si estiguéssim per masses celebracions, els que veuen la misèria que ens ve a sobre, els que pensen que tot serà igual o de les baralles que veiem cada dia, ara més que mai. Dels més optimistes als més pessimistes, la varietat és infinita.
Si demà topéssim amb Aladí, que tenia una “lampareta” que permetia demanar tres desitjos, i ens preguntés: què prefereixen?, morir de gana, de calor o de por?, segur les respostes serien igual de diverses. Però de por mai! El virus de la por no té vacuna, i potser llavors els concedirà el millor dels desitjos o tan sols un simple consell: juguin les seves millors cartes, facin la seva millor partida i que sobrevisqui el millor.

Comparteix el contingut!

Go to Top