El Meteocat emetrà avisos en cas de temps violent

2020-06-24T11:38:09+01:0024/06/2020|

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i Protecció Civil han desenvolupat un nou sistema d’avís de temps violent. Ara es difondran, a molt curt termini, avisos per fenòmens meteorològics locals que comportin perill.

Es tracta de l’Avís de Situació Meteorològica de Perill per Temps Violent. 

Per “temps violent” entenem fenòmens adversos com la pedra de més de 2 cm de diàmetre, ratxes de vent de més de 90 km/h associades a tempestes, esclafits, tornados o mànegues.

Aquests avisos, són a molt curt termini, és a dir, de 30 minuts a 2 hores vista, de predicció des de que s’emet l’avís.

Quan es detecti un fort increment de llamps en una tempesta, l’SMC emetrà un avís assenyalant a les comarques que es preveu que tindran més probabilitat de patir aquest temps violent i es definiran dues probabilitats: alta (amb més del 70% de possibilitats) i mitjana (entre un 30 i un 70%)

Normalment les zones avisares seran grups de comarques, però el temps violent sovint afectarà només un o alguns municipis amb avís, ja que es tracta de fenòmens molt locals.

Amb aquest nou sistema d’avisos permetran ajudar a Protecció Civil i Emergències de Catalunya a coordinar una millor resposta immediata en cas de situacions extremes. 

Tots aquests avisos es publicaran a través de les xarxes socials i al web del Servei Meteorològic de Catalunya (www.meteo.cat)

Comparteix el contingut!

Go to Top