Els ERTO es poden allargar fins al 30 de setembre

  • Els sindicats i la patronal han arribat a un acord per prorrogar els ERTO més enllà de juny. Les empreses que s’hi acullin no podran fer hores extres ni noves contractacions.

Finalment, les empreses acollides a expedients temporals podran allargar-los fins al 30 de setembre. Les condicions, però, no són les mateixes que fins ara. No podran fer hores extres, ni externalitzar l’activitat ni fer contractes nous. Només hi ha una excepció, es podrà contractar o externalitzar si els treballadors no poden fer la feina per formació o capacitació. Tampoc es podran repartir els dividents corresponents a aquest any, amb alguns excepcions.

Fins ara, les empreses que tenien menys de 50 treballadors tenien una exempció del 100% de les quotes de cotització a la Seguretat Social. Aquestes s’aniran ampliant progressivament: al juliol serà del 70%, a l’agost del 60% i al setembre del 35%. A les empreses amb més de 50 empleats, fins ara tenien un 75% d’exempció. En aquest cas, al juliol serà d’un 50%, a l’agost d’un 40% i al setembre d’un 25%.

Les empreses que encara no han tornat a l’activitat, podran mantenir els ERTO de força major total. A més, si una empresa ha de tancar per un rebrot de la COVID-19, es podrà acollir a un expedient de força major.

El Govern espanyol, la patronal (CEOE i Cepyme) i els dos sindicats majoritaris (CCOO i UGT) han arribat a un acord després de cinc propostes. Arriba a l’últim moment, ja que els ERTOs s’acabaven el 30 de juny.

2020-06-26T17:49:49+01:00 26/06/2020 | 17:33|Categories: EnBreu|
X