Per què ens fem socis de les agrupacions?

Un company d’afició em preguntava l’altra dia… Cal fer-se soci d’una agrupació?…. Doncs mira, li vaig dir jo, la majoria ho fem per aportar quelcom nostre a l’entitat o agrupació a la qual hem decidit associar-nos… però és evident que no tothom pensa igual… alguns s’hi apunten per aprofitar tot el que les agrupacions poden donar als seus socis, i si el que ofereixen no és del seu gust, els agrada reclamar que se’ls doni allò que ells volen… Crec que no n’hi prou d’especular sobre les activitats que es podrien haver fet, el que cal és aportar iniciatives, solucions i TREBALLAR (una paraula que per a molts sembla sinònim de vergonya), per fer-les realitat…

La raó principal d’agrupar-te amb altres companys i compartir una afició comuna ha de ser per TREBALLAR junts gaudint entre tots del resultat dels objectius programats, ja siguin cursets, exposicions, projeccions, xerrades, conferències, trobades, pel·lícules, festivals o celebracions d’àmbit social i comunitari… Tot això, evidentment, no es fa sol… Qui no entengui que el motiu de pertànyer a una entitat o agrupació és aportar, oferir, donar i col·laborar, mai estarà a gust entre els seus associats…

Pertànyer a una agrupació és sentir-la, creure-se-la, donar-li suport, fer propostes i TREBALLAR-LES JUNTS… si no sents com a pròpies les necessitats i projectes de la teva agrupació i només penses que t’ho han de donar tot fet i al teu gust, crec que no estàs preparat per fer-te’n soci…

Està clar que aquesta reflexió és només una opinió personal…

2020-06-26T21:13:52+01:00 26/06/2020 | 21:13|Categories: Columnes d'opinió, Des de l'Arxiu|
X