Un veí de Calella, entre els detinguts d’una organització criminal que distribuïa droga

  • La Policia Nacional ha detingut a 27 persones d’una organització criminal que distribuïa cocaïna per les províncies de Barcelona i Girona. Es van fer registres a domicilis i locals de Calella, Pineda, Santa Susanna, Arenys i Mataró, entre d’altres.

La policia va iniciar aquesta investigació fa un any, després de detectar una xarxa de distribució de cocaïna a Badalona. Fa pocs dies es va dur a terme un operatiu contra aquesta xarxa amb el registre de 19 domicilis i locals comercials de Calella, Pineda, Arenys, Santa Susanna, Mataró, Badalona, Les Franqueses del Vallès i Vic.

En aquests registres, els agents van intervenir 10,6 kg de cocaïna, 408 gr. de Crystal, 180 kg d’haixix, 1,7 kg de marihuana i 22,5 kg de substància de tall, així com una premsa hidràulica, 16 balances de precisió, 98 telèfons mòbils, i diverses tauletes i ordinadors. Els agents també van localitzar 530.000 euros en metàl·lic i 22 cotxes utilitzats per l’emmagatzematge i distribució de la droga.

La organització criminal, que tenia el seu centre logístic a Badalona, estava “perfectament estructurada” segons la Policia Nacional i comptava amb diversos grups connectats entre ells que formaven l’entramat criminal. Tenien capacitat per abastir el mercat de cocaïna de les seves zones: el Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès, però també comarques gironines com la Selva o el Gironès.

De les 27 persones que va detenir la policia, 16 ja han ingressat a presó com a presumptes autores de delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

2020-06-26T16:46:07+01:00 26/06/2020 | 16:46|Categories: Noticies|
X