Una sola empresa s’ha presentat al macroprojecte de La Muntayeta

  • L’empresa MONDO IBERICA serà l’encarregada de la remodelació que s’iniciarà, segons l’Ajuntament, el mes d’agost. Mentre duri l’obra, s’intentarà que no quedin afectades les activitats esportives de les zones annexes on es fan les obres de La Muntayeta.

MONDO IBERICA SA, una empresa aragonesa amb seu a Saragossa, ha estat l’adjudicatària de les obres de remodelació de La Muntanyeta. Es tracta d’una empresa especialitzada en paviments i equipaments esportius. És una empresa espanyola però amb capital italià.

Les obres consisteixen en renovar el paviment sintètic de les pistes d’atletisme i les obres a les zones de salts d’alçada, llargada i perxa. També es canviaran la zona de llançaments de pes i disc i s’eliminaran els llançaments de martell i javelina. L’empresa també traurà la gespa natural del camp de futbol 11 i la transformarà en gespa artificial i instal·larà el sistema de reg. També s’adequaran parapilotes al fons de les porteries dels dos camps, les xarxes que es col·loquen darrere de les porteries.

En aquestes obres no es treballarà a la zona de l’edifici i al pavelló on es practica patinatge. Les obres pugen a gairebé un milió d’euros (988.788,89 €), l’empresa ha optat per fer-ho rebaixant uns 54.000 euros el cost que preveia l’Ajuntament. L’adjudicatària proposa una millora en el manteniment de la gespa artificial i instal·lar gespa que és reciclable.

En el concurs públic que es va iniciar el mes de març -just abans del confinament sanitari- només s’hi va presentar aquesta empresa. La resta d’empreses que s’hi volien presentar han decidit no fer-ho ja que el paviment esportiu de la pista d’atletisme havia de ser prefabricat prèviament i no es permetia fabricar-lo en el mateix moment de l’execució de l’obra.

La mesa de contractació, presidida pel regidor d’Hisenda i Gestió Patrimonial, Josep Gibert, i en la que en formen part l’arquitecte municipal, Ramon Mas, i l’interventor i la secretària municipal, va decidir adjudicar a finals de la setmana passada l’obra donant per finalitzat tot el procés de licitació del concurs públic. El Govern municipal ha decidit tirar endavant el concurs malgrat la incertesa econòmica en la que estem immersos en aquest temps; encara no està clar com es resoldrà el pressupost d’enguany ni quina quantitat aportarà l’Estat al pressupost de 2021.

Segons l’Ajuntament, l’obra començaria al mes d’agost. Té una durada de sis mesos, per tant, acabaria a l’hivern del 2021. Caldrà veure com queden afectades les activitats esportives al pavelló mentre l’obra de l’exterior s’està executant, tot i que l’Ajuntament assegura que no afectarà a les activitats ja que l’empresa ha visitat les instal·lacions i ha realitzat un estudi d’implantació de l’obra definint les zones on es col·locarà el material i el procés constructiu.

Queda pendent ara resoldre una altra adjudicació que afectarà la zona de l’edifici construït a l’interior de la zona esportiva amb la remodelació dels vestidors i accessos. Tindrà un cost de 257.000 euros.

2020-06-28T12:14:40+01:00 28/06/2020 | 12:14|Categories: Noticies|
X