L’Ajuntament contracta vigilants de la platja i el control d’aforament encara no funciona

2020-07-02T18:34:23+01:0002/07/2020|

  • Els vigilants de la platja no fan tasques de salvament, només són informadors. En principi haurien de controlar l’accés a les platges quan estan saturades, però tampoc ho poden comprovar ja que el sistema de control d’aforament de platges, de moment, encara està en proves i encara no és d’ús públic.

L’empresa Nordeste Servicios Integrales 2003 és l’encarregada de la vigilància de les platges de Calella durant els mesos de juny, juliol i agost. L’empresa té 4 persones simultàniament al llarg de totes les platges de la ciutat entre les 10:00h i les 14:00h i entre les 15:00h i les 20:00. El servei té un cost de més de 47 mil euros.

Són 4 treballadors que podem veure aquest estiu amb armilles de color taronja passejant per tota la zona costera. Porten mascareta, també.

Els informadors, que no poden sancionar al  no ser policies, sí que informen als grups de banyistes que s’han de distribuir al llarg de la sorra de la platja respectant les distàncies de seguretat. Al mateix temps, també vigilen que a les dutxes no s’hi acumulin persones.

La platja de Calella no és molt problemàtica” diuen, al ser preguntats sobre les actuacions que han hagut de fer des de que van començar a oferir aquest servei. Com a molt, el cap de setmana és quan més s’omple el nostre litoral. Amb tot, la platja de Calella té molts metres quadrats. Tampoc hi ha gaires turistes, encara.

El control de l’aforament de platges, de moment, encara en proves

El consistori va informar a principis de juny que instal·laria una sèrie de detectors que, juntament amb la càmera que hi ha col·locada al Far, permetrien el control de l’aforament a les platges. Aquest control permetria saber si hi ha algun tram de platja saturada amb la lectura d’un codi QR i al web municipal. El control es farà a la Platja Gran i a la Platja de Garbí. A la Platja de les Roques s’haurà de fer de forma manual amb la Policia Local i les cales no son controlades.

Es tracta de l’aplicació DasEyes, subcontractada a l’empresa Sourcing Integral Services, que s’utilitza per controlar l’aforament de centres comercials.

L’aplicació s’havia de posar en marxa el dia 8 de juny però gairebé un mes després encara no es pot consultar perquè està en proves. Té un cost total de 18.000 euros per informar, a temps real, de l’aforament del litoral calellenc. Ha d’estar en marxa fins el proper 30 de setembre.

A les proves que s’han fet durant aquests últims dies el sistema no ha detectat aforaments més alts del que es permet segons la normativa actual de distàncies de seguretat.

Protocol COVID-19 a la platja

Encara més, el govern va decidir adjudicar a la redacció d’un protocol d’actuació per “protegir els usuaris de la platja del virus COVID-19”. El protocol també havia de permetre un ús responsable de la platja i incloure un pla d’accessibilitat i un seguit de mesures de comunicació. Té un cost de 6 mil euros. Es desconeix si s’ha acabat portant a terme.

Comparteix el contingut!

Go to Top