Deixa de funcionar l’oficina de denúncies de la Plaça Vicenç Ferrer

2020-07-07T17:21:20+01:0007/07/2020|

  • La Oficina d’Atenció Ciutadana on compartien espai els Mossos d’Esquadra i la Policia Local no obrirà aquest estiu per no complir la normativa urbanística. El seu lloc l’ha ocupat la Oficina Local d’Habitatge, fins ara situada al local del costat, que ha ampliat el seu espai.

L’oficina de denúncies de la Plaça Vicenç Ferrer, on compartien espai els Mossos d’Esquadra i la Policia Local, no ha obert aquest estiu i no està previst que torni a obrir en aquest espai. De fet, és un local que no està preparat per ser una oficina per sí sola, ja que no compleix amb els mínims requeriments perquè s’hi pugui treballar perquè no té lavabo. El que ha fet l’Ajuntament és ampliar la Oficina Local d’Habitatge cap aquest espai.

En el local, de 30 metres quadrats, el sindicat de policies SAP va fer un informe on detectava fins a vuit aspectes que suposaven un risc, com la manca de ventilació, l’incompliment de la normativa d’accessibilitat, que no disposaven de càmeres de seguretat i que no estava adaptat al nivell d’alerta terrorista. El sindicat va incloure el local de Calella en el llistat de dependències de tot Catalunya que incomplien la normativa de riscos laborals i de seguretat. Per això, va posar una denúncia davant d’Inspecció de Treball i de la Seguretat Social. Cap dels dos cossos de seguretat se sentia a gust treballant en aquestes instal·lacions.

Arran de la denúncia que va presentar el sindicat, l’Ajuntament va intentar fer modificacions per poder complir les mancances que assenyalaven els sindicats però es va quedar sense resoldre el tema dels lavabos, que tot i continuar sense tenir-ne, havien arribat a un acord amb l’oficina d’habitatge.

Per tant, la oficina de denúncies, coneguda com a Oficina d’Atenció Ciutadana, no s’instal·larà enguany a la plaça Vicenç Ferrer, segons el consistori, per la falta de turistes internacionals. Comptava amb un traductor per facilitar la comunicació amb els visitants. Segons fonts municipals, la majoria de denúncies que es presentaven eren per robatoris de carteres i bosses.

La Oficina d’Atenció Ciutadana es va crear l’any 2011. Durant els mesos d’estiu, hi treballaven un agent de la Policia Local i un agent dels Mossos d’Esquadra per atendre als ciutadans sobre temes relatius a la seguretat i la convivència ciutadana.

Cada any s’anunciava a l’inici de la temporada d’estiu la obertura de la oficina compartida pels dos cossos policials, que funcionava durant els mesos de juliol i agost, algun any també fins a setembre. Enguany ha passat desapercebut entre la situació provocada per la crisi de la COVID-19 que no s’hagi fet cap anunci.

Segons el consistori, la Oficina Local d’Habitatge necessita ampliar les seves instal·lacions per “donar resposta a l’allau de peticions que estan rebent”, que han augmentat, i per “poder oferir els seus serveis complint les mesures de seguretat”. De fet, hi ha, com a mínim, dues persones més treballant respecte l’estiu passat, el director de la Fundació Hàbitat Solidari, Jordi Sitjà, i l’assessora del govern de l’àrea d’habitatge, Lucía Sánchez.

Comparteix el contingut!

Go to Top