Augmenta la violència masclista al Maresme pel confinament

2020-07-10T16:51:27+01:0010/07/2020|

Durant el període de confinament i les fases de desescalada ha crescut la violència masclista a la nostra comarca, degut a la quantitat d’hores que les dones han hagut d’estar tancades a casa amb el seu agressor. La majoria eren situacions que ja s’arrossegaven, però que s’han agreujat. La nostra comarca no es lliura d’una xacra social que provoca cada any la mort de desenes de dones.

El Servei d’Atenció a la Dona del Maresme ha atès 259 trucades, un 48% més que durant el mateix període de l’any passat. D’aquestes, un 60% han estat peticions d’ajuda per part de dones que pateixen violència masclista, això són més de 150 dones que han patit violència física o assetjament a la seva pròpia casa.

També s’han incrementat els conflictes entre els pares i mares i els seus fills, agreujats per la salut mental i el consum de drogues. Alhora, també ha augmentat la violència dels progenitors cap als seus fills. Sembla que el confinament ha fet insostenible la tensió a moltes llars. De fet, els adolescents han estat un dels col·lectius que més han patit l’estada forçada a casa.

Les professionals dels serveis d’ajuda de la comarca demanen més allotjament d’urgència per les dones que han d’escapar dels seus agressors. També lamenten tenir poca informació sobre l’ús i el domini de les eines digitals.

Comparteix el contingut!

Go to Top