La Creu Groga s’expandeix i obre un hospital a Mataró

2020-07-14T17:49:00+01:0014/07/2020|

  • L’Hospital Clínic del Maresme compta amb urgències de medicina general, pediatria i traumatologia, però la seva intenció és anar ampliant en funció de les necessitats. Està situat a la capital de la comarca.

El Grup Creu Groga creix: acaben d’obrir l’Hospital Clínic del Maresme, al centre de Mataró, que se suma al centre mèdic de Calella i al Polimèdic de Blanes. La principal novetat és que per fi podran hospitalitzar i fer intervencions quirúrgiques, un dels seus grans objectius.

A l’inici ofereix els serveis d’urgències de medicina general, de pediatria i de traumatologia, i la intenció és fer-lo créixer amb servei de cirurgia. “La idea és muntar un servei d’atenció continuada com el que tenim a la Creu Groga i d’urgències, que la gent pugui anar a visitar-se sense demanar hora”, ha explicat el director gerent de la Creu Groga, Albert Guinart. És l’únic hospital privat d’aquestes característiques a la nostra zona. Segons Guinart, durant la pandèmia es van trobar que els mataronins venien a visitar-se a Calella, perquè no tenien un centre privat a Mataró, i van veure reforçada la seva aposta.

Veient l’èxit de la Creu Groga a Calella, els seus responsables volen muntar a Mataró els serveis que funcionen a la nostra ciutat. S’han trobat un nínxol de mercat que fins ara no estava ocupat.

Feia temps que des de la Creu Groga volien obrir els serveis d’hospitalització i tenir la capacitat de fer intervencions. Van plantejar-se habilitar les instal·lacions de Calella, però no eren prou grans. També van estudiar la possibilitat de comprar un terreny a Blanes i construir un centre des de zero, una opció que les mútues veien amb bons ulls ja que no hi ha cap centre privat pels voltants a la província de Girona, però la inversió era molt alta.

Finalment, han arribat a un acord amb l’Aliança Mataronina per explotar el seu equipament, on compten amb 5 quiròfans: “la propietat és de l’Aliança Mataronina, que era una antiga mútua de Mataró. De fet, aquest centre havia sigut l’antic hospital de Mataró. Nosaltres ara explotarem el centre tot i que la propietat no és nostra”, ha comentat Guinart. Explica que els propietaris són gent gran que tenia ganes de desvincular-se del centre. Com a punt positiu, destaca, molts dels seus especialistes ja operaven en aquestes instal·lacions, és a dir, ja les coneixen. Tenen una capacitat de 10 habitacions, però està previst doblar aquesta quantitat i arribar a 20 habitacions.

Van arribar a un acord abans de la crisi de la COVID-19, però tot es va aturar degut a la pandèmia. Van aprofitar la situació per fer reformes a l’interior i posar al dia les instal·lacions en temes de manteniment. El nou Hospital clínic del Maresme està situat al carrer Lepant número 12, al centre de la capital de la comarca.

El director gerent de la Creu Groga ha aclarit que “funcionem com a grup, però cada centre té la seva infraestructura pel dia a dia”. Cada servei tindrà un responsable especialista.

Comparteix el contingut!

Go to Top