Aldarulls nocturns a la Plaça del Parlament: beuen, criden i posen música impunement

2020-07-26T17:36:16+01:0026/07/2020|

  • Els veïns estan cansats, la situació dura massa temps i és exagerada. Grups de nois, la majoria calellencs, beuen, criden i posen música en plena plaça fins les 6 del matí. Policia Local i Ajuntament no fan res per controlar la situació.

La Plaça del Parlament està a tocar de l’Institut Bisbe Sivilla, davant de l’Hotel President i de l’Hotel Mar Blau. En aquest indret s’hi reuneixen cada nit un grup de 6 a 10 joves que estan fins les 6 del matí fent gresca i xerinola, talment com si estiguessin dins una discoteca però a l’aire lliure.

En aquesta zona, però, també hi viuen veïns que han d’estar aguantant els crits, la música i la gresca. Han trucat diverses vegades a la policia, els avisen perquè hi vagin. Els mateixos veïns expliquen que veuen baralles i tenen por que “acabi passant alguna cosa gorda. Gairebé cada nit hi ha baralles. L’altre dia sentíem noies cridar i ens vam espantar”.

Sembla que, amb la prohibició d’obertura de locals d’oci nocturn degut a la COVID-19, s’hauria d’haver minimitzat la situació, però continuen igual. Posen música. Els veïns tenen l’oci nocturn a l’aire lliure fins les 6 del matí i els joves actuen impunement.

La policia rep trucades dels veïns dels carrers Valldebanador i Ramon i Cajal. Ve un cotxe de policia i es passeja pels carrers de la zona. “Sembla talment com si tinguessin la consigna que en aquesta plaça no hi han d’actuar”, diu un veí. La policia hi passa amb els llums blaus dels cotxes policials encesos i després, un cop ja són lluny, tornen a sentir crits.

CALELLA COMUNICACIÓ ja en va informar a través de #laveudeCalella a principis de juliol, amb l’avís d’una seguidora que alertava del “botellón” que s’organitzava en aquesta zona. La situació s’ha agreujat durant aquest temps.

Cada matí, la brigada municipal de serveis passa per la plaça i recull les restes de totes les begudes, vidres trencats i deixalles que han deixat els joves que han fet la festa nocturna. Així, queda borrada qualsevol evidència del que ha passat durant la nit i matinada. Només hi resten els vidres trencats que deixen als portals i entrades de garatge i que acaben de retirar els mateixos veïns de la zona.

Una representació de la comunitat de veïns s’ha reunit amb el regidor de Seguretat, Josep Torres, i amb el regidor de Política Social, Ramon Llamazares, que els van dir que mirarien de solucionar els problemes. “Ens sentim desemparats i sols, no ens han escoltant fins al moment. Per això necessitem que se’n parli i que hi posin mà, només volem que hi posin un cartell respectant el descans dels veïns i que prohibeixin el ‘botellón’ a la plaça”, diuen els veïns indignats esperant la promesa actuació del consistori per arreglar aquest problema.

Per la seva banda, l’Ajuntament no ha volgut especificar les actuacions que ha hagut de fer la policia en aquesta zona durant aquest mes de juliol.

Comparteix el contingut!

Go to Top