Mig any sense la “Mamba Negra”

  • 26 de gener de 2020. Una data que els seguidors de l’NBA i aficionats al bàsquet no oblidarem mai. Eren les 10 del matí a Califòrnia, les 19:00h a Catalunya. Salta la notícia que Kobe Bryant ha mort. No pot ser. A mesura que passen els minuts, les hores, les informacions van confirmant la notícia que cap aficionat al bàsquet voldria rebre: Kobe Bryant, “La Mamba Negra” mor als 41 anys a causa d’un accident d’helicòpter a la ciutat de Calabassas, Califòrnia, amb la seva filla i set persones més.

Però… què ha passat en aquests sis mesos d’ençà? Fem un petit resum del que ha passat en aquest mig any.

Doncs des del minut 0, els homenatges, tant per part dels aficionats com més “institucionals” dels clubs i companys de l’NBA, no es van fer esperar. De fet, tan sols mitja hora després de fer-se pública la notícia, ja es podien veure corones de flors i desenes de persones, que després es van convertir en centenars, es van anar apropant a l’Staples Center, el lloc on els Lakers disputen els seus partits com a local, per recordar a Kobe Bryant.

I és que els tributs i homenatges han estat constants. A la mort de l’exjugador Kobe Bryant, a més, s’hi sumava la de la seva filla Gigi de 13 anys, juntament amb set persones més.

De fet, la nit dels fets, els Lakers van ajornar el seu derbi amb els seus veïns Clippers, que van deixar al descobert els dorsals retirats de Bryant a l’Staples Center.

20 dies després de la tragèdia, es va celebrar l’All-Star. Un All-Star que es va convertir en un homenatge a la seva figura. Els jugadors van lluir els dorsals #2 i #24, en honor a Kobe i a la seva filla, que apuntava maneres en el món de la cistella tot i la seva curta edat.

La mort de “La Mamba Negra” també ens va deixar autèntiques lliçons d’esportivitat. El discurs de Michael Jordan en el multitudinari funeral va ser un altre moment emocionant que cap dels aficionats del bàsquet oblidarem mai: entre llàgrimes, va demostrar que una rivalitat esportiva es queda sempre dins de la pista. Jordan, un gran dins i fora de les pistes de bàsquet. Per això és un dels jugadors més admirats de la història, a banda de ser un dels millors jugadors del món.

La culminació de tots aquests records i homenatges serà el documental “Mamba Out” on es coneixerà, més a fons, qui va ser Kobe Bryant, tant en els èxits amb els Lakers com en els moments més durs.

Mig any sense Kobe Bryant. Mig any sense La Mamba Negra. Mig any sense una llegenda que s’ha convertit en eterna en el món del bàsquet.

2020-07-27T08:48:11+01:00 27/07/2020 | 08:48|Categories: Columnes d'opinió, La pissarra de l'entrenador|
X