Torra avisa de noves mesures restrictives si no es redueixen els contagis de COVID-19

2020-07-27T15:19:06+01:0027/07/2020|

  • El president de la Generalitat assegura que “ens trobem davant dels deu dies més importants d’aquest estiu” i demana rebaixar la vida social. No descarta un nou confinament.

Quim Torra ha demanat un ”nou esforç col·lectiu” per redreçar la “crítica situació” de la COVID-19 en la que ens tornem a trobar. El president de la Generalitat assegura que “l’increment de rebrots i de persones contagiades és molt preocupant” i compara la situació amb la del mes de març: “som, en massa parts del país, en l’avantsala de la situació prèvia de març, quan va caldre prendre la decisió de confinar la població”. Torra no ha descartat un nou confinament si en els pròxims deu dies no es redueix el ritme de contagis. Per això, demana rebaixar la vida social.

Adreçant-se especialment als joves, Torra ha afirmat que “avui un ‘botellón’ no és una festa, és un acte d’insolidaritat”, ja que molts brots detectats en les últimes setmanes estan relacionats amb l’oci nocturn. De fet, discoteques, sales de ball i de festa estan tancades, com a mínim, durant quinze dies.

El president ha alertat que “prendré les decisions que calgui sense que em tremoli el pols”, ja que “no vull 7.000 morts sobre la taula”. Tot i la gravetat de la situació, Torra no ha anunciat encara cap nova restricció. Caldrà esperar a veure com evolucionen les dades. El nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimón, ha assegurat que, pel moment, no hi ha “cap mesura restrictiva quant a territoris”, però ha alertat que “la pandèmia evoluciona i les mesures són dinàmiques” i que, “per tant, el que avui és no, demà pot canviar a sí”.

Argimón ha explicat que aquesta setmana començaran a funcionar els nous gestors COVID de l’atenció primària i que s’ha passat de fer 42.000 proves PCR en una setmana a fer-ne 62.000.

Torra assegura, en anglès, que Catalunya és una “destinació segura”

En la seva intervenció, el president s’ha dirigit als turistes afirmant que Catalunya és una “destinació segura i amable per als visitants nacionals i internacionals”. El sector del turisme, que ja estava molt tocat a causa de la crisi sanitària, ha vist com es posaven pals a les rodes amb la decisió del Regne Unit d’imposar una quarantena als viatgers que havien visitat Espanya i la recomanació del primer ministre francès de no viatjar a Catalunya.

Comparteix el contingut!

Go to Top