Arriba la primera onada de calor de l’any

  • Aquest divendres, les temperatures tocaran sostre, amb màximes de fins a 34ºC en alguns punts de la costa. A partir de diumenge, però, les temperatures aniran a la baixa.

Estem en plena canícula i això és sinònim d’altes temperatures. Entre les dues darreres setmanes de juliol i les dues primeres d’agost és quan es registren les temperatures més altes de l’any. I demà el termòmetre tocarà sostre, amb la primera onada de calor de l’any.

De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per altes temperatures a la major part del territori català. Si avui dijous ha fet calor, demà la temperatura pujarà un esglaó més.

Aquí a la costa, les temperatures assoliran els 33 o 34ºC en molts punts on, a més, la xafogor incrementarà aquesta sensació de calor. Així doncs, avui tornarem a tenir una nit tòrrida, on costarà de dormir.

En aquest sentit, Protecció Civil recomana beure molta aigua i fer àpats lleugers. Sobretot, cal estar atents a infants i persones grans, perquè es mantinguin hidratades. També cal evitar sortir a les hores de més sol, entre les 12h i les 16 hores.

De cara a dissabte, la temperatura pot recular una mica en alguns punts de Catalunya, però a la gran majoria del territori no variarà gaire. Quan si es preveu una baixada de serà de cara a diumenge, i sobretot dimarts, quan les temperatures quedaran, fins i tot, per sota de les habituals.

2020-07-30T20:22:31+01:00 30/07/2020 | 20:18|Categories: Noticies|
X