L’Ajuntament segueix amb deteniment la secció #laveudeCalella

  • Els serveis tècnics municipals estan pendents de les incidències que es van comunicant a través de CALELLA COMUNICACIÓ. Molts dels seguidors que han fet arribar les seves “veus” a la redacció s’han queixat també que l’aplicació “Calella a punt” no funciona correctament.

Cada vegada que CALELLA COMUNICACIÓ publica la veu d’un ciutadà que vol expressar una queixa o suggeriment de forma anònima -normalment són desperfectes a la via pública i deixadesa per part de l’administració- s’activa una maquinària dins el consistori calellenc per arreglar o minimitzar el problema. #laveudeCalella compleix un any i funciona; cada vegada hi ha més usuaris que la utilitzen.

Malgrat tot, el Govern municipal ha fet saber en més d’una ocasió -i de forma indirecta- a la redacció de CALELLA COMUNICACIÓ que no li interessa el que es publica a través d’aquest mitjà. Aquest fet contrasta amb les trucades o les preguntes fetes per personal del consistori per localitzar més fàcilment l’objecte del tema fet públic a través de #laveudeCalella.

 Tot el que publica CALELLA COMUNICACIÓ -excepte les opinions dels lectors i les columnes- es contrasta en un exercici periodístic, també #laveudeCalella. En més d’una ocasió han arribat missatges o fotografies distorsionades de la realitat. En aquests casos s’ha decidit no publicar.

Quan la redacció de CALELLA COMUNICACIÓ detecta que s’ha posat solució a un dels escrits que han fet arribar els seguidors es fa el post explicant que s’ha solucionat. Ara per ara, l’Ajuntament no notifica quan soluciona aquelles coses que els ciutadans van reclamant. És un altre dels exemples de la falta de transparència que té l’Ajuntament de Calella i la seva àrea de comunicació, comandada per personal extern i amb un pressupost total de 70.000 euros.

Sembla que aquesta falta de transparència també es tradueix en falta d’ètica quan, en l’exercici del dret de contrast periodístic, la responsable de parlar amb els mitjans de l’àrea de comunicació de l’Ajuntament, Mar De Piedra, no respon a les peticions formalitzades d’informació des de CALELLA COMUNICACIÓ en referència a queixes o suggeriments dels seguidors. De totes maneres sí que s’activen els serveis tècnics municipals per tal de solucionar la incidència abans que sigui publicada #laveudeCalella, aquest és el cas de la font de la Plaça Bartomeu Barceló que ha acabat amb una solució al problema.

El cas de la font de la Plaça Bartomeu Barceló

La setmana passada ens arribava a través de les xarxes socials la veu d’un veí de la Plaça Bartomeu Barceló que es queixava que la font d’aigua que hi ha a l’interior de la mateixa plaça no funciona des de fa sis anys i que quan els mateixos veïns preguntaven a l’Ajuntament el motiu pel qual la font no funcionava, des del consistori calellenc li responien que es malgastava molta aigua amb el joc dels infants.

El veí reflexionava d’aquesta manera en el seu comentari: “com pot ser que la resposta de l’Ajuntament sigui que es malgasta l’aigua de la font de la plaça Bartomeu Barceló i, en canvi, no es consideri malbaratament d’aigua amb la que es perd a les fonts del Parc de les Veles?”. Aquesta reflexió, juntament amb la queixa pel fet que la font de la Plaça Bartomeu Barceló no funcionés, va ser analitzada per la redacció de CALELLA COMUNICACIÓ que va comprovar com, efectivament, la font no funcionava. En l’exercici del dret periodístic, va fer la pertinent pregunta a l’àrea de comunicació de l’Ajuntament per tal de confirmar quin era el motiu real pel qual no sortia aigua de la font.

L’Ajuntament no ha donat resposta a la petició formulada per CALELLA COMUNICACIÓ però sí que ha activat el mecanisme municipal per tal de solucionar la queixa.

Ens alegrem que, sigui d’una manera o d’una altra, es doni resposta a #laveudeCalella però fem reflexionar al Govern municipal de la falta d’ètica i transparència envers la ciutadania amb els mitjans de comunicació.

2020-07-30T18:24:04+01:00 30/07/2020 | 18:24|Categories: La veu|
X